blank

COVID-19 Daily – 15 septembrie 2021: Vladimir Putin se află în auto-izolare; Marea Britanie va începe vaccinarea cu doza trei; vaccinul nu cauzează avorturi spontane

0 622
 • Președintele rus, Vladimir Putin, s-a auto-izolat la Moscova după ce au fost detectate cazuri în cercul său apropiat, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
 • Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a anunțat începerea unui program de rapel. Anunțul vine după ce oamenii de știință au aprobat vaccinările pentru școlari cu vârstă de 12-15 ani. A fost stabilit și un program de vaccinare pe scară largă. Astfel, vor fi vaccinați:
 1. Toți adulții cu vârsta peste 50 de ani și cei care lucrează în Serviciul Național de Sănătate și asistență socială
 2. Orice persoană în vârstă de peste 70 de ani sau considerată „în pericol” va avea prioritate
 3. Se vor oferi doar vaccinuri ARNm produse de Pfizer-BioNTech și Moderna
 4. Testele PCR pentru turiști vor fi abandonate
 • Marți este ultima zi pentru vaccinarea lucrătorilor din domeniul sănătății din Franța. Vaccinurile obligatorii pentru medici și asistenți medicali au fost introduse la începutul verii și începând de astăzi, lucrătorii din domeniul sănătății pot fi andocați cu plata sau li se poate refuza intrarea la locul de muncă dacă nu sunt vaccinați. Puternicul sindicat CGT din Franța se opune regulilor obligatorii privind vaccinul și organizează marșuri astăzi.

Numărul infecțiilor s-a dublat în provincia Fujian din sud-estul Chinei. Oficialii chinezi au introdus rapid noi măsuri restrictive, inclusiv restricții de călătorie. Scopul este de a opri răspândirea virusului.

 • 1 din 10 copii din Israel a avut simptome care au rămas după recuperarea de la COVID-19, deși acest număr a scăzut cu mai mult de jumătate odată cu trecerea lunilor, a arătat un sondaj israelian al Ministerului Sănătății. În iunie, ministerul a efectuat un sondaj telefonic în rândul a 13.834 de părinți ai copiilor cu vârste cuprinse între 3-18 ani care și-au revenit după infectarea cu COVID-19, întrebând dacă au simptome persistente, inclusiv probleme de respirație, letargie și pierderea mirosului și a gustului. Sondajul a arătat că 11.2% dintre copii au prezentat unele simptome după recuperare. Cifra a scăzut între 1.8 și 4.6% la șase luni după recuperare.
 • Centrele din SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au avertizat împotriva călătoriilor în Afganistan, Albania, Serbia, Belize, Lituania și alte patru destinații din cauza preocupărilor COVID-19. CDC a ridicat avizul de călătorie la „Nivelul 4: Foarte ridicat” pentru nouă destinații, spunându-le americanilor că ar trebui să evite călătoriile către locații. Destinațiile includ, de asemenea, Grenada, Saint Kitts și Nevis, Slovenia și Mauritius.
 • Avorturile spontane nu apar mai des la femeile gravide care primesc un vaccin ARNm, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii au analizat date din opt sisteme de sănătate din SUA privind 105.446 de femei care au suferit un avort cu o sarcină între 6 și 19 săptămâni. În general, 12.4% dintre femei au suferit avorturi spontane, însă riscul în decurs de o lună de la vaccinare nu a fost diferit de cel pentru cei care nu au fost vaccinați.
 • Guvernul ucrainean a decis să introducă „pașapoarte de vaccin” COVID-19 care să verifice statutul de vaccinare al cetățenilor, a declarat luni ministerul sănătății. Pașapoartele vor permite cinematografelor, sălilor de sport, teatrelor și piscinelor să funcționeze. Cu condiția ca toți vizitatorii și cel puțin 80% din personalul locurilor să fie vaccinați.
Leave A Reply

Your email address will not be published.