blank

Spania a raportat 30.2 milioane turiști internaționali în primele șase luni din 2022

0 370

Guvernul Spaniei a dezvăluit că un total de 30,2 milioane de turiști internaționali au fost înregistrați în primele șase luni ale acestui an, recuperând aproximativ 80% din nivelurile pre-pandemie. Într-o declarație emisă pe 2 august, guvernul a mai declarat că suma medie a cheltuielilor per călător a fost de 1.205 de euro, iar șederea a fost de 6,9 ​​zile, cu 10% mai mult decât în ​​aceeași lună din 2019.

Potrivit guvernului, în iunie au fost înregistrați 7,5 milioane de turiști internaționali, care au cheltuit aproximativ 9 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 93% din suma cheltuită în aceeași lună a anului 2019.

Comentând aceste date, ministrul Moroto a mai remarcat că, indiferent de contextul de incertitudine internațională, Spania își menține competitivitatea și un ritm bun de redresare, continuând să fie destinația preferată pentru milioane de turiști.

Astfel de date mai arată că din cele 7,5 milioane de vizite internaționale înregistrate în iunie, practic unul din patru vizitatori, sau 24,2% din total, a venit din Regatul Unit, care rămâne principala piață sursă, cu aproape 1,8 milioane de turiști. Principalele destinații ale acestor turiști au fost Insulele Canare, Andaluzia și Comunitatea Valenciană.

În plus, Germania și Franța sunt, de asemenea, evaluate drept țările cu cei mai mulți turiști care vizitează Spania. Turiștii din Germania au fost aproximativ 1,1 milioane care au mers în principal în Insulele Baleare, iar din Franța au venit 865.973 care au mers în Catalonia.

Mai mult, în primele șase luni ale anului 2022, principalele regiuni pentru sosiri de turiști internaționali au fost următoarele:

  • Catalonia cu 6 milioane,
  • Insulele Canare cu 5,7 milioane
  • Insulele Baleare cu 5,2 milioane
Leave A Reply

Your email address will not be published.