Grecia a raportat peste 3.4 milioane turiști pe aeroporturile elene administrate de Fraport și aeroportul din Atena, în iunie 2022!

0 191

Grecia a înregistrat în iunie aproximativ 3.4 milioane de turiști sositi pe aeroporturile Fraport și pe aeroportul din Atena, ceea ce înseamnă că sosirile din acest an marchează o creștere foarte mare față de aceeași perioadă a anului 2021, când au fost înregistrați doar 1.2 milioane de călători care au trecut prin aceste aeroporturi.

Unele dintre aeroporturile elene administrate de sunt: Corfu, Zakynthos, Thassos, Skiathos, Rodos, Kos, Kavala și multe altele.

În urma unei declarații emise marți, 2 august, ministrul Turismului a confirmat că, în ciuda numeroaselor crize globale cu care se confruntă Grecia în prezent, veniturile din călătorii și fluxurile turistice rămân satisfăcătoare.

Ministrul Kikilias a mai subliniat dezvoltarea turismului care are loc anul acesta în zonele Macedoniei Centrale și de Vest și înlocuirea rușilor și ucrainenilor cu alți turiști din zona balcanică.

La sfârșitul lunii trecute, autoritățile elene declarau că aștepă aproape un milion de turiști pe aeroporturile țării în prima săptămână a lunii august. În acest sens, ministrul a mai remarcat că zborurile înregistrate în iulie au depășit 950000 pe săptămână.

În plus, după cum explică Kikilias, se așteaptă ca aproximativ 5.7 milioane de călători să viziteze capitala Greciei în a doua jumătate a anului 2022 . De asemenea, țara se așteaptă la un număr record de pasageri în septembrie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.