Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Spania a introdus toată România pe lista statelor/regiunilor de risc. Vezi noile condiții de călătorie din România spre Spania!

1 2.603

Începând cu data de 20 septembrie 2021, întregul teritoriu al României a fost inclus de către autoritățile spaniole pe lista statelor/regiunilor de risc. Lista actualizată este în vigoare din 20 septembrie 2021, orele 00:00, până pe 26 septembrie 2021, orele 24:00. Evident că valabilitatea acestei liste va fi prelungită și după această dată.

Astfel, toți pasagerii care se îmbarcă în România cu destinația Spania trebuie să prezinte:

• certificatul european digital COVID – opțiuni: ­

– certificatul european digital COVID care atestă vaccinarea completă împotriva COVID;­
– certificatul european digital COVID care atestă recuperarea post-COVID;­
– certificatul european digital COVID care atestă rezultatul negativ al unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei sau certificatul digital european care atestă rezultatul negativ al unui test antigen realizat în ultimele 24 de ore anterioare călătoriei;

• formularul privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet https://www.spth.gob.es/;

• Minorii cu vârsta de până la 12 nu trebuie să prezinte certificatul european digital COVID, dar pentru aceștia trebuie completat formularul privind starea de sănătate.

Acceptarea condițiilor comerciale la achiziționarea biletelor de avion obligă pasagerii la respectarea condițiilor de îmbarcare impuse și comunicate de companiile aeriene înaintea zborului. Având în vedere că acestea pot varia de la o companie la alta, se recomandă ca, anterior călătoriei, pasagerii să consulte condițiile de îmbarcare prezentate de compania aeriană.

Toate persoanele care călătoresc spre Spania pe cale aeriană sau maritimă trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, formularul privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet spth.gob.es.

În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate. Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinație. Dacă formularul va fi semnat din aplicație, acesta va apărea în secțiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepționa și un e-mail care poate fi imprimat.

1 comentariu
  1. […] 4. Spania a inclus România pe lista roșie, astfel că intrarea în acest stat este condiționată de prezentarea certificatului european și de completarea unui formular în aplicația Spain Travel Health (SpTH). Măsura nu se aplică pentru minorii cu vârste mai mici de 12 ani. (Airlines Travel) […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.