blank

OFICIAL: Statele Unite deschid granițele pentru turiștii vaccinați din UE și UK

0 620

Administrația Statelor Unite a făcut primii pași către eliminarea interdicției călătorie pentru cei care doresc să viziteze SUA, venind din Regatul Unit, Irlanda, cele 26 de țări din spațiul Schengen, China, UE, India, Africa de Sud, Iran și Brazilia.

Călătoriile în America au fost interzise în urmă cu mai mult de un an de zile din cauza pandemiei. Decizia nu acoperă călătoriile terestre din Canada și Mexic.

Decizia a fost anunțată de Casa Albă, pe 20 septembrie, menționând că celor care soses pe cale aeriană din țările enumerate mai sus li se va permite să intre în SUA începând cu luna noiembrie, dar doar dacă sunt vaccinați. Aceiași călători vor fi, de asemenea, scutiți de cerința de carantină. Copiii care nu sunt eligibili să primească încă vaccinul vor fi scutiți de obligația de a fi vaccinați.

SUA a păstrat frontierele închise pentru călătorii din țările din spațiul Schengen, Irlanda, Regatul Unit, Brazilia, China, India, Iran și Africa de Sud în ultimele 14 zile, de aproape un an și jumătate.

Deși coordonatorul nu a specificat data exactă când interdicția va fi eliminată, el a menționat că acest lucru se va întâmpla la începutul lunii noiembrie. Știrea a fost întâmpinată de mulțe persoane cu entuziasm.

Interdicția a fost criticată în special în ultimele luni, inclusiv de către vicepreședintele Comisiei Europene Margaritis Schinas, care și-a anulat călătoria în SUA luna trecută pentru a protesta împotriva interdicției de intrare impuse europenilor, calificând-o „nedreaptă”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.