Spania a introdus pe lista roșie mai multe regiuni din România! Iată noile condiții de călătorie spre Spania!

0 2.554

Din 13 septembrie, regiunile SUD-VEST OLTENIA, SUD-MUNTENIA, SUD-EST ȘI NORD-EST ALE ROMÂNIEI INTRĂ PE LISTA ROȘIE. ZoneleE BUCUREȘTI-ILFOV, NORD-VEST și VEST rămân pe lista roșie. Zona cetrală a României, mai exact zona Aeroportului Sibiu, rămâne pe lista verde. Asta înseamnă că, din 13 septembrie, vor fi aplicate noi condiții de călătorie.

Toți pasagerii care se îmbarcă de pe aeroporturile – Otopeni, Cluj, Timișoara, Arad, Satu-Mare, Oradea, Craiova, Constanța, Bacău, Iași, Suceava – cu destinația Spania trebuie să prezinte:

  • certificatul digital european care atestă după caz: vaccinarea cu schema completă SAU recuperarea post-Covid SAU rezultatul negativ la un test PCR realizat în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei SAU rezultatul negativ la un test ANTIGEN realizat în ultimele 48 de ore anterioare călătoriei;
  • formularul electronic completat în aplicația Spain Travel Health sau pe pagina de internet www.spth.gob.es.

Minorii sub 12 ani sunt exceptați de la prezentarea certificatului digital european, însă se menține obligativitatea completării formularului electronic de către un adult pentru aceștia.

Pentru cei ce călătoresc de la Aeroportul Sibiu este suficientă completarea formularului electronic www.spth.gob.es.

Cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie sa prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toți cei care au vârsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care sa rezulte ca s-au vindecat de Covid-19 in ultimele 6 luni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.