Southwest Airlines renunță la overbooking

Nu este o surpriză faptul că operatorii aerieni și unitățile de cazare practică overbooking!

0 1.046

Ce este overbooking-ului? Companiile aeriene, unitățile de cazare, dar și organizatorii de concerte au obiceiul de a vinde mai multe bilete față de locurile disponibile. Dacă ne referim la aviația comercială, există un procent mic de oameni care nu se vor prezenta la îmbarcare, iar operatorii comerciali nu vor să rămână cu scaunele goale în avioane.

Fără overbooking la Southwest Airlines

Din păcate, overbooking-ului are două tăișuri pentru transportatorul aerian. Sunt situații în care toți pasagerii se prezentă la îmbarcare, inclusiv cei considerați ”rezerve”. În astfel de situații, compania aeriană este nevoită să schimbe avionul și să introducă unul cu o capacitate mai mare pentru a-i putea transporta pe toți. Totodată, există riscul ca #rezervele# să fi rerutate pe alte zboruri. Oricum ar fi, imaginea companiei este afectată.

În urma incidentului din Statele Unite, cel în care un pasager a fost târât afara dintr-un avion Republic Airways (subsidiară United Airlines), Southwest Airlines a luat decizia de a nu mai practica overbooking-ului.

Gary Kelly, Președintele și CEO Southwest Airlines, a declarat că este momentul să se renunțe la overbooking. Conform unor calcule, impactul economic asupra companiei va fi foarte mic.

Poate fi o declarație de imagine, dar în același timp se trage un semnal de alarmă cu privire la această tehnică de a vinde mai multe bilete față de locurile disponibile.

Sperăm să nu mai asistăm la situații neplăcute de genul United Airlines. Este adevărat că pot exista situații rare în care un avion cu o anumită capacitate să nu mai fie disponibil, iar compania aeriană să-l înlocuiască cu o aeronavă cu o capacitate mai mică. Însă noi sperăm să fie cât mai rare aceste momente. Să existe și o compensație financiară pentru disconfortul creat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.