SouthEast Airlines, o nouă companie aeriană din Slovenia, fondată de un fost pilot de A320 Adria Airways

0 1.465

SouthEast Airlines este o companie aeriană recent înființată în Slovenia, cu sediul social în Trbovlje, conform portalului de aviație sloven Sierra5.net.Printre fondatorii și echipa de conducere a viitoarei companii aeriene se numără piloți și instructori cu experiență, ingineri și mecanici aeronautici, specialiști în domeniul finanțelor și alte servicii de asistență a aviației.

Blaž Berdnik, unul dintre fondatorii SouthEast Airlines

Unul dintre ei este Blaž Berdnik, comandant de aeronavă Airbus A320 cu 22 de ani de experiență în domeniul aviației. Berdnik a declarat către Sierra5 despre motivul pentru care au decis să-și înființeze propria companie aeriană: „La începutul anului 2019, echipa mea și cu mine am decis că ar fi timpul pentru o abordare nouă și proaspătă și în Slovenia. Desigur, pregătirile pentru un astfel de proiect sunt foarte intense și de aceea a durat undeva între 18 și 20 de luni pentru ca noi să dezvăluim planurile noastre. În ianuarie 2021, cu primul interviu oficial la Agenția de Aviație Civilă din Republica Slovenia, ne-am confirmat, de asemenea, oficial intențiile de a înființa o nouă companie aeriană cu sediul în Slovenia. 

SouthEast Airlines intră pe piața europeană de transport aerian

SouthEast Airlines intră pe piața europeană de transport și servicii aeriene cu abordarea sa avansată, tehnologia aeriană modernă și avioanele europene Airbus. „SouthEast a semnat deja un contract pentru un program charter destul de solicitant pentru vara anului 2021, fiind convinși că îl vom implementa cu succes după obținerea AOC (certificatul de operator aerian) ”, a spus Blaž Berdnik.

Compania a decis să aibă o flotă uniformă, all Airbus A320 extrem de fiabile. „ Airbus a fost o alegere logică și foarte ușoară. În Slovenia, acest tip de avion a fost utilizat încă din 1988.” 

Compania negociază cu locatorul despre detaliile închirierii aeronavei Airbus A320. SouthEast își va începe operațiunile cu un Airbus A320 cu 180 de locuri într-o clasă economică și se așteaptă ca acesta să fie adăugat la sfârșitul acestui an. Da, întrebare e cum se poate obține AOC în vara acestui an dacă avionul va veni spre finalul anului?

Transportatorul a început deja cu succes selecția și instruirea echipajelor de zbor. În faza inițială, se anticipează că personalul va avea 3-4 echipaje complete pentru prima aeronavă, care împreună cu suportul la sol, care include partea operațională și comercială, va fi în jur de 35 de angajați.

Cât despre nume, se pare că a existat o companie sub numele de Southeast Airlines undeva prin florida. A zburat între 1999 si 2004. Rămâne de văzut când va începe oficial să zboare noua companie aeriană slovenă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.