blank

South African Airways (SAA) isi suspenda activitatea. Nu s-a gasit finantare.

0 771

South African Airways (SAA) este supusă unui proces de reabilitare de către administratorii responsabili cu restructurarea sa. Dar din păcate nu s-a găsit finanțare, iar acest incovenient a dus la suspendarea activității.

Oficial, South African Airways (SAA) își suspendă activitatea. Informațiile au fost dezvăluite într-o scrisoare internă, emisă pe 29 septembrie 2020 și obținută de Reuters.

Administratorii au luat decizia de a suspenda toate operațiunile companiei aeriene cu efect imediat”, se arată în comunicat. Potrivit documentului, South African Airways (SAA) va rămâne în acest mod până când vor exista fonduri pentru restructurarea și reabilitarea companiei.

Planul de restructurare a fost aprobat de administratori pe 14 iulie 2020 și, 2 zile mai târziu, Departamentul Sud-African al Întreprinderilor Publice a declarat că Trezoreria Națională a alocat 59 milioane dolari pentru finanțarea acestuia. 

Pe 21 iulie, guvernul a declarat că nu este de acord cu planul și nu a aprobat finanțarea, în timp ce pe 18 septembrie și-a anulat decizia și și-a luat angajamentul de a furniza 650 de milioane de dolari. 

Ultima declarație a administratorului și suspendarea operațiunilor înseamnă că este posibil ca guvernul să fi anulat din nou decizia de finanțare a companiei aeriene South African Airways (SAA).

Ultima dată când SAA era de așteptat să-și înceteze operațiunile a fost în mai 2020, dar compania aeriană nu a făcut acest lucru și a continuat să efectueze zboruri . South African Airways (SAA) a primit protecția împotriva falimentului  în decembrie 2019, după 8 ani de pierderi. Încercările anterioare de restructurare au fost respinse de sindicatele companiei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.