blank

Solyom Hungarian Airways a intrat în posesia primului Boeing 737-500 (video)

2 742

Pe 22 iulie 2013, am publicat ştirea despre Solyom Hungarian Airways, o nouă companie aeriană privată în Ungaria. La început am privit cu scepticism declaraţiile oficialilor Solyom, dar se pare că proiectul lor ambiţios îşi urmează cursul.

Solyom Hungarian Airways 737-500_1
(mai multe imagini cu Boeing 737-500 (HA-SHA) Solyom Hungarian Airways)

Pe 18 august 2013, noua companie aeriană Solyom Hungarian Airways a intrat în posesia primului Boeing 737-500 (HA-SHA). Acesta face parte dintr-un pachet de 6 unităţi închiriate de la European Aviation Group. Avionul are vârsta de 23.3 ani şi este propulsat de două motoare CFMI CFM56-3C1. A mai fost în flotele British Airways, Nordavia, SAS Scandinavian Airlines. Oficialii londonezi au declarat că avionul este în perfectă stare de funcţionare.

Solyom Hungarian Airways 737-500_8

Solyom Hungarian Airways va avea baza pe aeroportul Liszt Ferenc din Budapesta. Jozsef Vago, CEO Solyom, nu a dat mai multe detalii despre rute, dar speră la o expansiune rapidă spre Orientul Mijlociu, America de Nord, China și fostele republici sovietice.

Conform unor informaţii apărute în presa maghiară, Solyom Hungarian Airways va începe, din septembrie 2013, operarea unor zboruri charter, iar din octombrie va intre pe rutele programate. Sunt în plan zboruri spre Amsterdam, Frankfurt, Londra, Paris, Milano şi Stockholm, toate cu plecare din Budapesta.

2 Comentarii
  1. Maestrul RA says

    Parerea mea este , ca nu prea o sa faca mare lucru ! Este foarte greu, mai ales in conditile actuale .

    1. Sorin Rusi says

      Ramane de vazut. Investitorii din Orientul Mijlociu nu cred ca se bagau daca nu era ceva de viitor :). Poate au planuri ascunse

Leave A Reply

Your email address will not be published.