blankblank

Solyom Hungarian Airways – o nouă companie aeriană în Ungaria

2 984

După falimentul Malev din 2012, mai multe rute operate din/spre Ungaria au fost abandonate. Wizz Air şi Ryanair au preluat o parte din reţeau fostului transportator aerian de stat, dar cu siguranţă există loc şi pentru un al treilea mare jucător.

Trei oameni de afaceri maghiari vor pune bazele companiei Solyom Hungarian Airways. Aceştia vor fi sprijiniţi financiar de investitori din Orientul Mijlociu (Oman și Emiratele Arabe Unite).

20130716-a-solyom-hungarian-airways-legitarsasag-latvanyterve10

Planul este extrem de optimist şi ambiţios. Presa internaţională anunţă că Solyom Hungarian Airways va lansa primele zboruri la finalul lunii august. Sunt aşteptate licenţa de zbor şi primele avioane. Săptămâna trecută, la Londra, s-a încheiat un acord de închiriere pentru primele şase aeronave. Dacă totul decurge conform planului, Solyom Hungarian Airways îşi va începe imediat activitatea pe aeroportul Liszt Ferenc din Budapesta. Jozsef Vago, CEO Solyom, nu a dat mai multe detalii despre rute, dar speră la o expansiune rapidă spre Orientul Mijlociu, Africa de Nord și fostele republici sovietice.

În primul an vor fi angajate 700 de persoane, urmând ca numărul acestora să ajungă la 3000 în următorii 3 ani. Flota va creşte de la 6 avioane în 2013 la 25 de unităţi la finalul lui 2014 şi la 50 de avioane în 2017. Conform unor surse apropiate transportatorului aerian Solyom Hungarian Airways, se speră ca în primul an să fie transportaţi aproximativ 3 milioane de pasageri, iar până în 2017 numărul acestora să ajungă la 8 milioane. Solyom Hungarian Airways va fi o companie aeriană cu servicii premium şi nu va concura direct cu operatorii low-cost, dar va trebui să adopte o politică de preţ foarte bună.

Până în prezent, Solyom Hungarian Airways a încheiat deja contracte cu mai multe companii multinaţionale. În plan mai sunt construirea unui centru de întreţinere aeronave şi un serviciu de transport bagaje, Solyom Hungarian Airways fiind interesată să preia Aeroplex Central European Technical Centre Ltd şi Malév Ground Handling Company Zrt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.