Slovacia a anunțat lockdown pentru două săptămâni

0 275

Guvernul din Slovacia a anunțat starea de urgență pentru 90 de zile și a ordonat două săptămâni de lockdown la nivel național, deoarece numărul cazurilor pozitive cu COVID-19 a crescut foarte mult.

În timpul perioadei de lockdown, slovacii vor putea să-și părăsească domiciliu numai din motive esențiale, cum ar fi să cumpere alimente, medicamente, să meargă la serviciu, la școală și să se vaccineze.

Cei încă nevaccinati vor fi obligați să prezinte un test negativ sau dovada că au fost infectați anterior cu COVID-19 pentru a putea merge la muncă.

„În Slovacia, se aplică starea de urgență pentru 90 de zile, din 25 noiembrie 2021. Există, de asemenea, interzicerea adunărilor a mai mult de șase persoane, cu excepția persoanelor care locuiesc în aceeași gospodărie” , a anunțat Ministerul de Interne slovac.

Ministrul Sănătății din Slovacia a dezvăluit că țara a depășit plafonul de 3.000 de spitalizări, menționând că aproape 83% dintre cei spitalizați nu au fost vaccinați. Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), 47,6% din populația adultă slovacă este parțial vaccinată, în timp ce 45,7% este complet vaccinată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.