Noul guvern visează la aeroport în zona Brăila – Galați

0 147

Programul de guvernare al coaliției PNL-PSD-UDMR vine cu noutați la capitolul transport aerian și dezvoltare infrastructură aeroportuară. Pe lângă eficientizarea companiei TAROM și a continuării procesului de dezvoltare și modernizare a infrastructurii aeroportuare la mai multe aeroporturi din țară, programul include și un aeroport în zona Brăila-Galați, informează economica.net.

Noul program de guvernare vine cu câteva amendamente în plus față de programul realizat de PNL anul trecut, în colaborare cu cei de la USR-PLUS. Astfel, este inclus și un studiu de oportunitate privind dezvoltarea în cooperare cu autoritățile locale a unui aeroport în zona Brăila-Galați și dezvoltarea capacităților cargo prin construirea de terminale cargo în proximitatea aeroporturilor regionale (Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea, Iași, Bacău, Craiova).

Legat de TAROM, ce mai poate fi spus? De 10 ani se tot încearcă eficientizarea companiei TAROM și aducerea acesteia pe profit, dar fără rezultate până acum. Au mai umblat la flotă, au mai disponibilizata ceva personal, dar mai e mult de lucru până la o companie profitabilă și fiabilă.

Legat de ideea aeroportului la Brăila – Galați, putem spune că nu e nouă. A fost adusă în discuții cam de fiecare dată când a venit vorba de alegeri locale și naționale. Ideea nu e rea, dar un aeroport nu se face peste noapte. Deocamdată doar vorbe!

Voi ce credeți? Se va construit aeroport la Brăila – Galați?

Leave A Reply

Your email address will not be published.