Şi avioanele pot picta (foto)

0 796

Un pictor are nevoie de imaginaţie, spaţiu şi de o pensulă pentru a realiza cel mai spectaculos tablou. Un pilot are nevoie de multă experienţă, un avion şi libertatea de a se exprima în zbor. Şi avioanele pot picta pe cerul albastru!

Daily Mail a publicat o serie de fotografii interesante cu „tablouri” realizate de diferite aeronave şi în diferite condiţii meteo.

Imaginile pot fi înfricoşătoare, însă ele exprimă doar fenomene normale care se petrec în anumite condiţii. Din cauza zonelor cu presiune scăzută în jurul aripilor avioanelor, aerul se poate condensa, lăsând în urmă dâre de apă şi chiar gheaţă. Când un avion trece printr-un nor, vaporii de apă prezenţi sunt absorbiţi în vârtejuri, formându-se aceste efecte de culori. De mic am fost atras de dâra albă lăsată, pe cerul albastru, de motoarele puternice ale avioanelor.

trecerea prin nori lasă lumina soarelui să producă efecte spectaculoase

Avioanele nu pot zbura prea aproape unul de altul la aterizare sau decolare pentru că în urma lor rămân goluri de aer periculoase pentru zbor. Din această cauză s-au standardizat durata de timp şi distanţa la care pot opera unul faţă de altul. Dar să terminăm cu atâta vorbă şi vă prezint picturile!

asta se intampla cand avionul depaseste bariera sunetului

Şi mai jos aveţi un filmuleţ cu fenomenul! Un F18 sparge bariera sunetului!

Mai multe imagini spectaculoase!

Leave A Reply

Your email address will not be published.