Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

TAROM a obţinut cea de-a treia reînnoire a înregistrării IOSA

0 415

TAROM a obţinut cea de-a treia reînnoire a înregistrarii IOSA la finalul unui proces de pregătire şi audit complex, care a inclus întreaga organizaţie. În conformitate cu statisticile IATA, performanţele de siguranţă pentru operatorii înregistraţi în registrul IOSA sunt cu 52% mai bune decât ale operatorilor neînregistraţi IOSA. TAROM se află astfel printre cele 381 de companii aeriene din întreaga lume, considerate grupul de elită al companiilor aeriene internaţionale dedicate siguranţei şi calităţii operaţiunilor. Trebuie să ne mândrim pentru că TAROM a obţinut acest statut, mai ales că în lume vorbim de mii de operatori aerieni.

IOSA (IATA Operational Safety Audit) este un program recunoscut internaţional, creat să evalueze managementul operaţional şi sistemul de control al unei companii aeriene. IOSA utilizează principiile unui audit de calitate recunoscut pe plan internaţional. Programul este proiectat astfel încât auditurile să se susţină într-o manieră independentă, standardizată şi consistentă. În acest an, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a actualizat site-ul care găzduieşte registrul IOSA (www.iata.org/registry) cu noua dată de expirare a certificării, care pentru TAROM este 6 Mai 2014.

Compania TAROM a fost auditată pentru prima dată în mai 2006 şi certificată IOSA la începutul anului 2007. Cel de-al treilea audit pentru reînnoirea certificării a verificat conformitatea cu peste 900 de standarde şi practici recomandate IOSA din cadrul a 8 zone operaţionale ale companiei: organizare şi management, operaţiuni zbor, cabina de pasageri, control operaţiuni, operaţiuni sol, operaţiuni cargo, securitate aeronautică şi întreţinerea aeronavelor.

Pe parcursul acestui audit, compania TAROM a fost parte din proiectul pilot pe care IATA l-a iniţiat în anul 2011, Enhanced IOSA. Sub acest concept sistemul intern de calitate al operatorului va include toate standardele şi practicile recomandate IOSA în auditurile anuale care se vor susţine pentru a asigura verificarea continuă a conformităţii. Această iniţiativă va conduce pe viitor la consolidarea sistemelor de calitate şi siguranţă a companiilor aeriene.

Standardele IOSA au la bază standardele ICAO şi cele mai bune practici ale industriei aviatice şi sunt în întregime accesibile publicului, fiind disponibile gratuit pe site-ul IOSA, www.iata.org.iosa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.