Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Se scumpesc călătoriile cu STB și Metrorex. Vezi care sunt noile tarife!

0 602

Venim cu vești triste pentru bucureșteni. Autoritățile au anunțat scumpirea călătoriilor cu STB și Metrorex. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunță, că de la 1 august, Metrorex și STB își armonizează oferta comercială, ca un prim pas spre integrarea transportului în comun din București și zona metropolitană. În prezent, biletele comune oferă acces pentru 90 minute în rețeaua supraterană, împreună cu un acces la rețeaua de metrou.

STB scumpește prețul călătoriilor de la 1.3 lei la 3 lei

O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei. Asta înseamnă că de la 1 august, bucureștenii vor plăti 3 lei pe o călătorie STB, în creștere de la 1.3 lei. Același preț va fi pentru o călătorie cu metroul, în creștere de la 2.5 lei în prezent. Însă va exista și posibilitatea ca, pentru 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru. Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

O călătorie cu metroul va costa 3 lei

Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru STB și Metrorex (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei separat pentru STB și Metrorex (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei separat pentru STB și Metrorex (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Atât Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, cât și Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, îi încurajează pe bucureșteni să opteze pentru un transport în comun terestru și cu metroul. La fel ca în toate capitalele europene, transportul public în comun reprezintă o soluție pentru degrevarea traficului și o alternativă mai puțin poluantă la traficul auto.

Nu scăpăm de aglomerație

Din experiența personală, problema majoră stă în faptul că vor creștere prețurile înaiantea serviciilor. Să ne reamintim faptul că 90% dintre mijloacele de transport de suprafață nu au aer condiționat, nu ajung la timp și nu oferă confortul european de care menționează autoritățile. Totodată, infrastructura terestră este distrusă, cel puțin când vorbim de linii de tramvai.

Da, e un cerc vicios pentru mijloacele de transport în comun din București. Nu modernizează serviciile pentru că nu are bani și nu are bani pentru că tarifele sunt mici. Odată cu creșterea tarifelor, credeți că se va schimba ceva peste noapte? Pentru bucureșteni va fi doar o cheltuială în plus. Totodată, mulți merg doar 1-2 stații, merg până la piață sau până la cea mai apropiată stație de metrou. Pentru 5 minute de saună tot 3 lei se va plăti.

Nu așa se încurajează mersul cu mijloacele de transport în comun. Să vă reamintesc faptul că 60-70% dintre cei ce călătoresc cu STB-ul sunt pensionari, elevi, oameni care nu-și permit mai mult? Pe ei vreți să-i taxați cu 3 lei pentru o stație? Cei ce merg cu mașina nu vor fi încurajați să plătească mai mult pentru aceleași servicii ca până acum. În concluzie, nu scăpăm de traficul infernal din București.

Sunt prea puțini cei ce se vor bucura de combinația STB/Metrorex și pentru care va merita costul de 5 lei pentru 90 de minute.

Leave A Reply

Your email address will not be published.