GullivAir a operat primul zbor cu noua aeronavă ATR 72-600 (LZ-DAH)

0 1.851

Pe 29 aprilie 2021, compania aeriană bulgară GullivAir a operat primul zbor cu noua aeronavă ATR 72-600 (LZ-DAH). A fost zborul demonstrativ, indicativ GBG501, pe ruta Sofia- Burgas. Acesta a fost efectuat în fața celor de la Civil Aviation Administration pentru omologare și aprobarea acestui tip de avion în serviciul operațional.GullivAir are 3 avioane model 72-600, celelalte două având indicativele LZ-DAJ și LZ-DAI. Acestea au fost livrat în perioada februarie – aprilie și vor intra în serviciul operațional în scurt timp, fiind programate pentru zborurile scurte și regionale.

GullivAir este o companie aeriană specializată în chartere, care deține și un Airbus A330-200. În ultimele luni, GullivAir a operat numeroase zboruri charter cu plecare din București spre destinații de vacanță exotice și amintim aici de Maldive și Punta Cana.

Noile avioane ATR 72-600 vor zbura spre destinații de vacanță din Turcia, Grecia continentală și insulele grecești. Nu este exclus să vedem unul dintre avioanele 72-600 GullivAir și pe ruta Sofia – București. Momentan GullivAir nu a anunțat tot programul operațional pentru sezonul estival 2021.

Leave A Reply

Your email address will not be published.