Franța își va deschide granițele pentru turiștii străini vaccinați, din 9 iunie

0 1.470

Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Guvernul francez intenționează să permită turiștilor străini să călătorească în Franța începând cu 9 iunie. Însă acest lucru se va putea face cu condiția ca fiecare turist să dețină un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau un test PCR negativ.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat, totuși, că terasele cafenelelor și restaurantelor vor putea fi redeschise pe 19 mai alături de muzee, cinematografe, teatre și săli de concerte, totul în anumite condiții. Premierul francez a anunțat un plan în patru pași pentru redeschiderea țării și reactivarea economiei.

Potrivit agenției de știri americane AP, guvernul francez începe, încet să relaxeze parțial restricțiile, în ciuda faptului că există încă un număr mare de cazuri de coronavirus și pacienți spitalizați cu COVID-19.

Restaurantele și cafenelele vor putea servi clienții în aer liber la mese cu o capacitate maximă de șase persoane începând cu 19 mai, când restricția de noapte va fi fi aplicată de la ora 21:00. Se vor redeschide, de asemenea, magazinele neesențiale, precum și siturile culturale și facilitățile sportive, care vor avea o limită de ocupare de 800 de persoane în interior și 1.000 în aer liber.

Pe 9 iunie, cafenelele și restaurantele vor putea funcționa până la 23:00. Vor fi permise evenimente de până la 5.000 de persoane.

Ultima etapă a planului se va aplica din 30 iunie. Se vor ridica restricțiile de noapte și a majorității tuturor celorlalte restricții, cu toate că cluburile de noapte vor rămâne închise.

Franța raportează în fiecare zi aproximativ 29.000 de cazuri noi confirmate, în comparație cu 40.000 la începutul acestei luni. Peste 5.800 de pacienți cu COVID-19 sunt internați în unități de terapie intensivă, o ușoară scădere față de zilele anterioare. Franța a raportat aproape 104.000 de decese legate de virus în pandemie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.