S-a semnat contractul de finanţare pentru extinderea pistei aeroportului din Tulcea

1 621

În decursul acestei zile, 9 octombrie 2015, s-a semnat contractul pentru modernizarea Aeroportului „Delta Dunării” Tulcea, în valoare de 15 milioane de euro. Modernizarea se va face cu fonduri europene, iar termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2015. Contractul a fost semnat în prezenţa ministrului fondurilor europene, Marius Nica.

„Proiectul constă în modernizarea suprafeţelor de mişcare pe Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, şi anume extinderea pistei cu 60 de metri, lăţirea ei de la 30 de metri la 45 de metri, realizarea unor noi acostamente, adaptarea balizajului luminos pentru categoria a II-a, cât şi extinderea parcării pentru Boeing 737 Seria 800″, a susținut Vâlcu Stoian.

(sursa info: www.politicaromaneasca.ro/)

Fiind dobrogean, chiar tulcean, vestea mă bucură. Aeroportului „Delta Dunării” Tulcea este foarte aproape de litoralul românesc şi de Delta Dunării, o regiune cu potenţial turistic ridicat. Ar fi păcat ca o zonă cum e Dobrogea să rămână la cateva zboruri directe din regiune, aeroportul din Constanţa având o evoluţie lentă.

În mai 2014, la invitaţia unui operator aerian „fantomă” (dar în care am crezut), am avut ocazia să zbor spre aeroportul din Tulcea. Am descoperit o aerogară renovată şi pregătită traficului de pasageri, însă infrastructura lasă de dorit. Are nevoie de pistă nouă şi de platformă încăpătoare. Aştept ziua când lucrările de modernizare vor fi finalizate şi vor începe operarea primelor zboruri regulate. Dar să nu ne entuziasmăm până la inaugurare.

Conform Ziarului de Tulcea, există şi un operator aerian dornic să deschidă rutele spre Milano, Londra, Madrid şi Paris. Să fie Blue Air, Wizz Air sau Ryanair?

Leave A Reply

Your email address will not be published.