Noua politică pentru bagaje la Ryanair – Întrebări & Răspunsuri

De la 1 noiembrie 2017, RYANAIR adoptă o nouă politică a bagajelor de mână. Practic reglementează transportarea celor 2 bagaje de mână, fără a mai fi discuții inutile la poarta de îmbarcare.

5 3.302

Pentru a explica mai bine noua politică pentru bagaje, RYANAIR a anticipat 14 întrebări și a dat răspunsurile aferente! Nu sunt întrebările noastre, ci ale lor. Este o politică bună sau mai puțin plăcută? Rămâne de văzut!

Noua politică de bagaje la RYANAIR

Î1. Ce reprezintă noua politică de bagaje Ryanair?
R. Din noiembrie vom tăia costurile pentru bagajul înregistrat de la 35€/£ la 25€/£ și crește greutatea bagajului de la 15kg la 20kg.
· Greutatea admisă pentru bagajele înregistrate va crește de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele
· Tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35€/£ la 25€/£ pentru acest bagaj de 20kg
· Doar Clienții cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă*.
· Toți ceilalți clienți (fără Prioritate) vor putea să-și transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

Î2. De ce Ryanair aduce această modificare?
R. Pentru a reduce numărul întârzierilor de zbor cauzate de faptul că prea mulți clienți ajung la poarta de îmbarcare cu 2 bagaje de mână. (noi adăugăm și faptul că mai apar dispute pe tema bagajului)

Î3. În continuare, clienții vor putea transporta 2 bagaje de cabină la bord?
A. Da pentru clienții cu îmbarcare prioritară (adică cei ce vor achita 5 – 6 EURO), care vor putea în continuare să aducă 2 bagaje, 1 normal (55cm x 40cm x 20cm) și 1 mic (35cm x 20cm x 20cm) în cabină.
B. Nu pentru clienții fără prioritate la îmbarcare, care își vor trimite bagajul de mână de tip troller la cală (fără vreun cost adițional) și vor putea să-și transporte în cabină bagajul de mână mai mic (care se va poziționa sub scaunul din față).

Î4. Cum va fi implementată această schimbare?
R. Vor fi două cozi la poartă: Clienți cu prioritate cu 2 bagaje și clienți fără prioritate.

Î5. Cât costă Îmbarcarea Prioritară și poate fi aceasta adăugată la rezervare?
R. 5 €/£ la momentul rezervării. Poate fi adăugată după rezervare (pentru 6€/£) cu până la 1 oră înainte de ora de decolare programată, prin intermediul aplicației pe mobil Ryanair.

Î6. Cum rămâne cu bagajul de 15kg?
R. Bagajul de 15kg va crește la 20kg.

Î7. Vor putea clienții, fără îmbarcare prioritară, să-și înregistreze bagajul normal de mână la ghișeele de check-in în locul transportării acestuia la poarta de îmbarcare?
R. Nu! Toate bagajele de mână trebuie transportate la poarta de îmbarcare unde bagajul mai mare va fi trimis la cala pentru bagaje, în mod gratuit.

Î8. Ce se întâmplă cu rezervările efectuate înainte de implementarea noii politici pentru bagaje?
R. Noile reguli pentru bagaje vor intra în vigoare de la 1 noiembrie și vor fi aplicate pentru rezervările efectuate înainte și după 1 noiembrie, pentru toate zborurile de la această dată în continuare.

Î9. Ce se întâmplă dacă clienții refuză să-și trimită bagajul lor la cală?
R. Acestora nu li se va permite să călătorească (fără rambursarea costurilor).

Î10. Ce se întâmplă cu clienții care călătoresc cu copii (infant)? Ei pot în continuare să transporte un bagaj pentru aceștia?
R. Da. Un bagaj mic (5kg) pentru bebeluș poate fi transportat de clienții cu copii (infant).

Î11. De ce se aplică un supliment de 10€/£ pentru Paști, Crăciun și pe rutele mai lungi în perioada sezonului de vârf de vară?
R. Suplimentul de 10€/£ reflectă costurile de handling mai ridicate pentru numărul semnificativ mai ridicat al bagajelor înregistrate și manevrate în aceste perioade aglomerate.

Î12. Va fi în continuare mai ieftin să rezervi un bagaj înregistrat la momentul rezervării?
R. Da. Bagajul de 20kg va fi redus la prețul de 25€/£ doar la momentul rezervării. Bagajele înregistrate și adăugate după rezervarea inițială sau la aeroport vor costa 40€/£.

Î13. Unde pot găsi rutele pentru care se aplică suplimentul de cost?
R. Aceste rute vor fi evidențiate pe pagina noastră web și pe aplicație, începând de astăzi.

Î14. Ce se întâmplă cu clienții cu permisiuni speciale pentru obiecte medicale – pot fi în continuare transportate în cabină?
R. Da, cu condiția contactării în avans a liniei noastre speciale pentru asistență și prin conformarea la toate cerințele venite din partea echipei noastre de asistență specială.

E o politică menită să completeze veniturile companiei aeriene, totodată să eficientizeze timpul de îmbarcare. În continuare, poți să iei cele 2 bagaje de mână, doar că cel standard pleacă la cală obligatoriu (asta dacă nu îți cumperi cu 5 EURO acea prioritate la îmbarcare). Până în prezent, această manevră era opțională / aleatorie.

Eu mă întreb ce se va întâmpla dacă majoritatea pasagerilor de pe un zbor își vor cumpăra prioritatea la îmbarcare? Într-un 737-800 există aproximativ 70 de locuri pentru bagajele standard de mână. Unde vor încăpea dacă peste 100 de pasageri vor plăti cei 5 EURO solicitați pentru îmbarcarea prioritară, care îți permite să iei ambele bagaje la bord.

5 Comentarii
 1. Frica De Zbor.ro says

  Găsesc ei o chichiță să ți le trimită la cală, dacă nu mai au loc la bord. Sau nu vor mai oferi prioritate la îmbarcare decât în limita spațiului de bagaje…

 2. Săndulescu says

  Buna ziua, dacă bagajul mare de mâna îl lăsam la poarta de îmbarcare când plecam din țara , in momentul când ajungem in țara X bagajul respectiv de unde îl ridicam? ,tot de la poarta de îmbarcare din țara X sau vor fi trimise pe Benda pentru bagaje de cala ? , și la poarta de îmbarcare cand plecam din țara se va pune un postit adeziv cu numele călătorului ? Nu sunt lămuriri cu acest aspect. Mulțumesc .

  1. Sorin Rusi says

   Din experientele noastre, bagajele care ajung la cala vor fi ridicate de la banda de bagaje de cala…Stiu, e un incovenient, dar nu avem ce face. Capacitatea de transport in cabina avionului este limitata pana la 70 de bagaje. Cum Ryanair faciliteaza optiunea de a transporta pana la 2 piese (bagaj standard si bagaj mic), tot mai multi pasageri profita de acest lucru…

   In concluzie, oricum nu incap 180 de bagaje mari de mana in cabina, rezultand ca 2/3 oricum ajung la cala…Prin modificarea adusa de la 1 noiembrie, alegi clar unde doresti sa ai bagajul mare de mana…La cala gratuit sau in cabina, platind 5 euro prioritatea la imbarcarea….

 3. Săndulescu says

  Rectific , banda pentru bagaje de cala *

 4. Cosmin says

  Se acorda priority boarding in limita locurilor pt bagaje de cabina (70 de locuri …)

Leave A Reply

Your email address will not be published.