RYANAIR închide baza de la Aeroportul Londra Southend și renunță la ruta București – Londra Southend!

0 355

Începând cu 1 noiembrie, Ryanair nu va mai zbura de la Aeroportul Southend, care este administrat de Esken. Cel mai mare transportator low-cost din Europa – Ryanair – a anunțat că își va închide baza de la Southend de lângă Londra, unde în prezent are alocate două aeronave. În același timp, RYANAIR a anunțat că va deschide o nouă bază în Newcastle, din 2022.Într-o declarație, David Shearer, președintele executiv al Esken, a declarat: „Ryanair și-a exprimatt intenția de a închide baza de la Aeroportul Southend din Londra cu efect de la începutul sezonului de iarnă din acest an. Ca urmare, Ryanair va înceta operațiunile din Aeroportul London Southend de la 1 noiembrie 2021”.

Din păcate pandemia a dus la reducerea operațiunilor de la baza Southend din Londra. Inițial, contractul încheiat între RYANAIR și Esken era pe 5 ani, iar compania aeriană trebuia să aloce trei avioane. Din păcate, COVID-19 a dus la reducerea operațiunilor, iar totul a culminat cu această decizie de a închide baza de tot.

RYANAIR nu renunță la Londra, având avioane alocate la aeroporturile Stansted, Luton și Gatwick, oferind mai multe opțiuni călătorilor din zona londoneză. Un al patrulea aeroport londonez deja nu se mai justifică în rețeaua RYANAIR.

Pandemia a lovit puternic Aeroportul Southend Londra, nivelurile pasagerilor din 2020 scăzând de trei ori față de numărul din 2019. Anul trecut, EasyJet a renunțat la baza din Southend de unde avea zboruri spre 21 de destinații.

În urma acestei decizii, RYANAIR închide ruta București – Londra Southend, ultimul zbor programat fiind pe 29 octombrie. În prezent, RYANAIR operează trei zboruri săptămânale din București spre Londra Southend, în zilele de luni, vineri și duminică.

Leave A Reply

Your email address will not be published.