RYANAIR dorește să preia până la 75% din LaudaMotion

Pe 20 martie, Ryanair Holdings Plc a anunțat încheierea unui acord cu Niki Lauda pentru a susține dezvoltarea companiei LaudaMotion. În baza acestui acord, RYANAIR va prelua până la 75% din acțiuni.

0 502

Pe 20 martie 2018, RYANAIR a anunțat că a încheiat un acord cu Niki Lauda pentru a sprijini dezvoltarea companiei LaudaMotion. Compania deține un AOC austriac și a preluat o parte dintre activele fostei companii Niki Airlines, inclusiv aeronave Airbus A320.RYANAIR cumpără LaudaMotion

În cadrul acestui acord și în această fază, RYANAIR va achiziționa 24.9% din acțiunile companiei LaudaMotion, urmând ca în viitorul apropiat participația să ajungă la 75%, dar doar sub aprobarea Consiliului Concurenței UE.

Niki Lauda va conduce consiliul de administrație al companiei LaudaMotion și va supraveghea punerea în aplicare a strategiei sale. Ryanair va oferi sprijin financiar și de management, precum și 6 avioane închiriate pentru sezonul de vară 2018. Astfel, LaudaMotion va putea opera cu 21 de aeronave Airbus în programul de vară din acest an.

Bun, partea cu banii nu prea m-a mai interesat. RYANAIR anunță o investiție inițială de 50 de milioane de EURO, dar doar dacă primește aprobare de la UE pentru a prelua 75% din LaudaMotion.

De ce vrea RYANAIR să investească într-o companie aeriană atât de tânără? Pentru că RYANAIR vrea să intre pe piețele din Austria, Germania și Elveția. Inițial, Austrian Airlines s-a opus când a fost vorba ca RYANAIR să zboare de la Viena (într-un final a intrat Wizz Air). Nici Lufthansa nu s-a bucurat prea mult cănd a anunțat RYANAIR că va deschide baza de la Frankfurt.

Așa că RYANAIR a găsit o altă soluție mai eficientă și chiar mai ieftină. Investește 50 de milioane de EURO și câștigă sloturi în cele 3 țări vizate. E de urmărit ce se va întâmpla pe piața Europeană în urmatoarele luni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.