RYANAIR comandă și ajută la construirea celui de-al doilea Antonov AN-225 Mriya

3 3.734

În încercarea de a răspunde cererii fără precedent pentru sezonul estival 2021, RYANAIR a decis sp finanțeze construirea celui de-al doilea Antonov AN-225 Mriya, cel mai mare avion din lume. RYANAIR dorește să configureze noul AN-225 într-o singură clasă cu 1000 de locuri.Potrivit lui O’Leary, cererea este atât de mare încât compania aeriană caută să achiziționeze un AN-225. Este conștient de faptul că gigantul nu poate ateriza pe orice aeroport, dar speră să poată deservi marile hub-uri din lume, iar de acolo pasagerii vor fi preluați de alte avioane ale companiei RYANAIR și ale partenerilor și transportați spre destinațiile de vacanță.

În timp ce industria aviatică suferă din cauza pandemiei de COVID-19, RYANAIR profită de oportunități pentru a se extinde dincolo de Europa. Antonov AN-225 nu are o autonomie de zbor prea mare, însă va putea transporta cât 5 avioane 737-800 împreună.

Actualul articol nu face o prezentare clară și cronologică a evenimentelor și sperăm noi să nu lezeze orgoliul competitorilor :). Acum că nu o fi AN-225 sau că RYANAIR nu va zbura în afara Europei, asta e altă poveste.

Cer senin!

3 Comentarii
 1. Ciprian says

  Ha, ha, ha….

 2. Ioan says

  Am înțeles că vor să ia și 2 A388-uri ex-LH și să le bage pe CLJ-IAS!

  1. Sorin Rusi says

   Da! Plus niste 747-8i, care stau degeaba si sa le bage pe Otopeni – Brasov 🙂

Leave A Reply

Your email address will not be published.