Airbus a livrat prima aeronava A330neo Corsair.

0 446

Corsair, companie aeriană franceză charter, a recepționat prima aeronavă Airbus A3330-900, închiriată de la compana Avalon. Aeronava se va alătura celorlalte 5 avioane Airbus pe care transportatorul le deține deja.

Avionul are 352 de locuri, aeronava fiind structurată pe trei clase, oferind tot confortul și facilitățile cabinei „Airspace”, inclusiv divertismentul de ultimă generație în zbor (IFE) și conectivitate WiFi completă în întreaga cabină.

A330neo este propulsat de motoare Trent 7000 Rolls-Royce de ultimă generație. Avionul va fi, de asemenea, primul A330neo care va avea o greutate maximă crescută la decolare de până la 251 tone. Această capacitate va permite companiei aeriene să zboare spre destinații pe distanțe lungi de până la 13.400 km (7.200nm) sau să beneficieze de încă zece tone de sarcină utilă la bord.

Prima aeronavă Airbus A330neo Corsair.

Airbus-A330neo-Corsair-1

A330neo este o aeronavă de nouă generație și succesoarea familiei extrem de populare A330ceo wide-body. Pe lângă noile motoare, aeronava beneficiază de o serie de inovații, inclusiv îmbunătățiri aerodinamice și aripi noi care contribuie împreună la reducerea consumului de combustibil și a reducerii CO2 de 25%.

Corsair, care operează deja o flotă Airbus de cinci aeronave A330 Family, a devenit membru al platformei Airbus Skywise „Open Data Platform” în 2020, beneficiind astfel de mai multe servicii bazate pe Skywise, cum ar fi o analiză a performanței flotei în timp real în serviciu capacitatea (monitorizarea stării de sănătate a aeronavelor), analiza fiabilității și întreținerea predictivă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.