Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Românii nu vor mai fi obligați să stea în izolare dacă se întorc din țări precum Bulgaria, Grecia, Austria și multe altele.

8 19.893

Premierul Ludovic Orban a anunţat astăzi, joi – 11 iunie, noile măsuri de relaxare, printre care putem menționa redeschiderea mall-urilor, afterschool-urilor, caselor de pariuri şi a piscinelor exterioare. Dar și faptul că românii nu vor mai fi obligaţi să intre în carantină dacă se întorc din anumite țări europene.

În cadrul comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă s-au propus reluarea unor activităţi şi o serie de alte măsuri de relaxare. O măsură, care este extrem de importantă priveşte izolarea la domiciliu pentru persoane care vin din alte ţări.

Institutul Naţional de Sănătate Publică va aplica o metodologie de evaluare a nivelului de răspândire a infecţiei cu coronavirus în celelalte ţări. În baza metodologiei, se va acorda un coeficient privitor la nivelul de răspândire pe baza analizei numărului de infectări medii din ultimele 14 zile.

Toate ţările, care vor avea un coeficient sub coeficientul de 5, vor intra în măsura de exceptare fără obligaţia de izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru cetăţenii care vin din aceste ţări.

Este vorba de ţări cu nivel redus de răspundire precum Germania, Cehia, Bulgaria, Malta, Austria, Norvegia, Lituania, Cipru, Elveția, Monaco, Ungaria, Letonia, Grecia, Islanda, Slovenia, Slovacia, Croația și Liechtenstein, plus multe altele pe care le vom afla în zilele următoare. Însă, pentru o mai bună acuratețe a datelor, așteptăm aprobarea și publicarea hotararii de guvern în Monitorul Oficial.

Totodată, traficul aerian cu toate aceste ţări, care sunt sub coeficient de 5 şi pentru care nu va mai fi necesară izolarea la domiciliu, va putea fi reluat în baza deciziei comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă, pe baza evaluării făcute de INSP.

Vom reveni cu informații!

8 Comentarii
 1. Glynn says

  This will include the UK?

 2. Alex says

  Multumim pentru informatiile de mai sus.

  Germania e insa foarte la limita, cu un indice de 4,9. Depinde tot de evolutia cazurilor in aceste zile si de momentul deciziei INSP (care am inteles ca va lua in calcul ultimile 14 zile). Daca se inregistreaza o crestere brusca in Germania, e posibil sa treaca de 5. De asemenea, exista anomalii neprevazute cum ar fi Luxemburg: coeficient de 5,1 cu o medie de cazuri noi de 3-4/zi si doar 34 de cazuri active ramase. Dar cum nivelul populatiei e de 600k, asta da peste cap calculul…

  1. Sorin Rusi says

   Corect. Lista va fi dinamica din cate am inteles…

   1. Angelica says

    Totuși când întra în vigoare decretul!? Cine întra în tara, din Germania pe data de 15.06 va face izolare? Multumesc

 3. Florin says

  Așteptăm noutăți.fiti sănătoși

 4. MARIUS NEGREA says

  Toate aceste tari stau mai bine decat Romania..
  Daca nu ma insel(nu sunt 100% sigur), dar Romania e undeva la 10-11!!!! Adica, nu sta asa bine ca multe tari, inca neacceptate.
  Si tot din niste calcule, Germania cred ca e undeva la 3,2, ieri! Dar daca iei ultimele 14 zile si faci media poate fi in jur de 4-5. Nu am toate datele zilnice.

 5. Ramona says

  Dar UK?

 6. Emilia gusatu says

  Iti trebuiec acte unde lucrezi sa poti intra in tara si iesi din tara ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.