Românii cheltuie, în medie, 589 euro într-o vacanță în Germania

0 158

Conform unui studiu realizat de o platformă de rezervări online, 83% dintre europeni consideră călătoriile sustenabile vitale și 61% spun că pandemia i-a făcut să își dorească să călătorească mai sustenabil în viitor.

Germania este pionieră în turismul sustenabil și ocupă locul 2 ca destinație preferată de europeni pentru călătoriile în natură, acestea fiind cel mai popular tip de vacanță în Germania. Interesul crescut pentru vacanțele în natură se vede și în planurile de călătorie ale turiștilor români.

Cu toate acestea, conform datelor Organizației Germane pentru Turism, cei mai mulți români (52%) călătoresc în Germania pentru vacanțe urbane și culturale. Bugetul mediu al turiștilor români care călătoresc în Germania a fost anul trecut de 589 euro.

În 2021 românii au efectuat cu 15% mai multe înnoptări ca în anul 2020. 2022 va fi anul revenirii la turismul post-pandemic

Organizația Germana pentru turism a înregistrat peste 900.000 de înnoptări ale turiștilor români în anul 2021 și o creștere procentuală cu 15% față de anul anterior. Aproximativ 37% dintre vizitele românilor în Germania au ca destinație vacanța și petrecerea timpului liber, 32% călătoresc în interes de afaceri și 30% își vizitează prietenii și familia.

Cerere în creștere pentru vacanțele sustenabile (vacanțe în natură, cu un impact minim asupra mediului înconjurător)

Unul dintre efectele pandemiei a fost creșterea interesului pentru călătoriile sustenabile și vacanțele orientate spre natură. Organizația Germană pentru Turism (GNTB) a efectuat un sondaj în rândul profesioniștilor din turism, iar trei sferturi dintre aceștia se așteaptă ca cererea din acest segment să crească în următorii trei ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.