Când este cel mai bine să mergi în Grecia? Lunile cu cele mai bune temperaturi pentru plajă!

0 436

Grecia este una dintre destinațiile preferate de români. Conform cifrelor prezentate de Statista, peste un milion de români aleg să-și petreacă vacanța de vară pe meleagurile elene, în fiecare an. Sezonul

Pe timpul verii, nu există surprize când vine vorba de vremea în Grecia. Majoritatea zilelor sunt cu soare, iar temperaturile depășesc frecvent 30 grade și uneori pot trece de 35 de grade, în insule. Pe partea continentală, deja vorbim de caniculă cu temperaturi de peste 40 de grade.

Când este cel mai bine să mergi în Grecia?

În acest context, multă lume se întreabă când ar fi bine să meargă în Grecia. Nu există moment prost pentru a vizita Grecia. Cu toate acestea, răspunsul elaborat poate fi influențat de zona în care se călătorește.

Sunt regiuni și insule în Grecia în care puteți să vă bucurați de vreme bună de stat și plajă chiar și în aprilie. Din mai, deja putem spune că întreaga Grecie poate fi o destinație excelentă de relaxare și plajă.

Lunile cu cele mai bune temperaturi pentru plajă!

O altă perioadă ideală pentru o vacanță în Grecia poate fi septembrie – octombrie, perioadă în care temperaturile oscilează în medie între 28 și 30 de grade în majoritatea zonelor. Din aceste motive, în 2022, Grecia a decis să extindă sezonul estival, de la 1 aprilie și prelungit până spre finalul lunii octombrie.

Deloc surprinzător, cele mai populare perioade pentru a vizita Grecia sunt lunile de primăvară târzie, vara și începutul toamnei. Acesta este momentul în care vremea este ideală și toate locațiile își deschid porțile, invitând oaspeții să stea, să mănânce și să bea.

Dacă nu sunteți interesați să mergeți la plajă, Grecia poate fi vizitată și în lunile de toamnă târzie și iarnă. Vremea este mai răcoroasă, nu mai este aglomerație, iar prețurile sunt mai mici. Însă trebuie să țineți cont că multe unități de cazare nu vor fi deschide.

În concluzie, Grecia poate fi vizitată oricând, indiferent de perioada din an. Dacă doriți căldură și soare, dar nu temperaturi caniculare, recomandarea este să mergeți în Grecia în mai – iunie și septembrie – octombrie. Lunile iulie și august sunt cele mai călduroase.

Dacă doriți o perioadă cu prețuri mai accesibile, martie, aprilie, mai, octombrie și noiembrie sunt lunile în care tarifele de cazare sunt cele mai bune.

Pentru distracție și viața de noapte, ideal ar fi să mergeți în iunie, iulie și august, luni cele mai aglomerate. Dacă doriți viață de noapte, baruri pline și DJ live, atunci acesta este cel mai bun moment pentru a vizita Mykonos (și Ios, Santorini și Rhodos într-o măsură mai mică).

Leave A Reply

Your email address will not be published.