Romania prelungeste starea de alerta cu inca 30 de zile. Zborurile spre tarile din lista galbena raman suspendate.

2 5.814

Autoritățile din România au anunțat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, până pe 15 octombrie. Odată cu această decizie, zborurile spre țările din lista galbenă rămân suspendate.Însă INSP și Departamentul pentru Situații de Urgență nu au mai actualizat lista galbenă din 29 august 2020, ceea ce rezultă că deocamdată ne bom raporta la lista veche și vor fi suspendate zborurile spre Israel, Qatar, Republica Moldova, Luxemburg etc.

Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 43 din 27.08.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Lista-State-risc-epidemiologic-ridicat-27.08

Totodată, ROMATSA a emis un NOTAM prin care anunță suspendarea zborurilor spre toate țările aflate pe lista galbenă, cu excepția Spaniei. Zborurile dintre România și Spania nu se vor suspenda, deocamdată.

Lista galbenă a României se va actualiza, cel mai probabil, după ce Consiliul European va găsi un numitor comun de reglementare la nivelul Uniunii Europene. Se dorește un pachet de măsuri aplicate unitar, nu haotic ca până acum, când fiecare țară și-a setat propriile liste după cum au considerat în funcție de pandemia de COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.