blank

Europa va pierde aproximativ 6 milioane de zboruri în perioada septembrie 2020 – februarie 2021.

0 2.403

Rezervările aeriene pentru următoarele luni sunt extrem de mici. Restricțiile generale și carantinele distrug industria turismului și a călătoriilor. Aceste informații sunt menționate de toate organizațiile din turism și aviația globală.

Eurocontrol și-a revizuit estimarea traficului aerian în Europa până în februarie 2021, prezicând că numărul total de zboruri așteptate în Europa va fi cu 55% mai mic față de aceeași perioadă în ​​2019. Asta înseamnă o scădere cu 6 milioane de zboruri față de aceeași perioad a anului trecut. Sau o reducere suplimentară cu peste 1 milion pe zborurile față de estimările inițiale.

Europa va pierde 6 milioane de zboruri pana in februarie 2021

Incertitudinii cu privire la COVID-19 și măsurile drastice luate de guvernele europene i-a determinat pe foarte mulți pasageri să renunțe la călătoriile lor. Și prognoza se poate înrăutăți dacă restricțiile generale și măsurile de carantinare / izolare vor persista și în lunile următoare .

Eamonn Brennan, directorul general Eurocontrol, a subliniat lipsa actuală de coordonare între statele membre ale Uniunii Europene (UE) cu privire la modul de gestionare a călătoriilor cu avionul, în ciuda îndrumărilor bune ale Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA) și ale Centrului European pentru Controlul Bolilor Contagioase (ECDC).

Rezervările pentru zborurile cu avionul sunt extrem de mici pentru următoarele câteva luni. În septembrie, traficul a scăzut deja cu 53% comparativ cu aceeași perioadă din 2019. Ceea ce înseamnă o scădere suplimentară de 13% față de previziunea anterioară a Eurocontrol.

În condițiile acestea, companiile aeriene din Europa vor înregistra scăderi ale veniturilor de aproximativ 140 miliarde de euro în 2020, cu 30 de miliare de euro mai mult față de estimările făcute în aprilie.

Eurocontrol mai trage un semnal de alarmă cu privire la aceste măsuri descentralizate la nivel european. Aceste măsuri impuse de autorități sunt deseori anunțate într-un termen foarte scurt. „ Această abordare necoordonată a statelor a creat multă confuzie și a erodat încrederea pasagerilor”. Soluția ar fi ca toate țările UE să lucreze în baza unui proiect comun de prevenire a răspândirii pandemiei de COVID-19 și măsurile să fie luate în regim unitar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.