blank

România a intrat pe lista verde a Cehiei. Liber la călătorii în Cehia.

0 3.355

Din data de 14 septembrie 2020, România a revenit pe lista verde e Cehiei, fiind în vigoare următorul regim de circulație:

  • Cetățenii români pot călători în Cehia fără nicio restricție.
  • Cetățenii români care sosesc în Cehia în scop economic sau educațional (lucrătorii și studenții) sunt obligați să se supună testării pentru depistarea COVID-19 înainte de începerea activităților pentru care au venit.

MAE face următoarele precizări cu privire la testarea de COVID-19. Testarea se face numai pe teritoriul Cehiei, autoritățile cehe nu recunosc rezultatele testelor efectuate în străinătate.

Prevederi privind tranzitul prin Republica Cehă:  

Cetățenii români care se deplasează în România din state considerate de Cehia cu risc înalt:

  • pe cale aeriană: nu au nicio obligație cu condiția să nu părăsească zona de tranzit din aeroport; 
  • pe cale terestră: dacă durata de tranzitare este de cel mult 12 ore nu este supusă niciunei condiționări sau obligații pentru cetățenii români.

Măsurile aplicate pe plan intern în Republica Cehă:

  • Participarea la evenimentele publice și private organizate în spații interioare este limitată la 500 persoane, iar în spații exterioare la 1000 persoane;
  • De la 10 septembrie 2020 purtarea măștii este obligatorie pe teritoriul republicii Cehe în toate spațiile publice interioare.
  • De la 1 septembrie 2020 perioada de carantină și de izolare se reduce de la 14 la 10 zile.

Însă mare atenție la ce va actualiza România. În acest moment, Cehia este peste România la media numărului de cazuri la 100 000 de persoane. În teorie, Cehia ar putea intra pe lista galbenă a României, asta daca se va mai actualiza lista cu pricina.

Leave A Reply

Your email address will not be published.