ASUS B9450F – maestru al portabilității, eleganței și performanței

0 389

La începutul lunii septembrie 2020, am avut bucuria să descopăr unul dintre cele mai ușoare portabile de 14 inch din piață. Este vorba de ASUS B9450F, un maestru al portabilității, eleganței și performanței.

În decursul anilor am testat sute de laptop-uri din diferite segmente. De la cele mai subțiri ultrabook-uri și până la cele mai robuste laptop-uri de gaming.

ASUS B9450F – maestru al portabilității și eleganței

Însă nimic nu se poate compara cu ASUS B9450F, un laptop de business cum rar poțoi vedea. Este cel mai ușor portabil de 14 inch, având doar 870 de grame. Este unul dintre cele mai subțiri laptop-uri, cu doar 14.9 mm grosime. Punctul forte stă în carcasa fabricată din aliaj de magneziu și litiu, ceea ce-l face să fie rezistent în utilizarea cotidiană. Nu pot descrie în cuvinte sentimentul trăit atunci când l-am scos din cutie. Senzația a fost că vreau să-l cumpăr, să fie al meu.

ASUS B9450F – eleganta si performanta

ASUS B9450F – maestru al performanței

Cât despre configurație, totul e la superlativ. Modelul pe care l-am văzut, l-am atins și l-am utilizat a venit într-o configurație de top: Intel Core i7-10510U; 2 x 512GB SSD; 16GB memorie RAM; display de 14 inch și Windows 10 PRO. Este adevărat că placa video este integrată, model Intel UHD 620, ceea ce îl trage puțin în jos. Nu puteți obține performanțe multimedia inedite. Însă pentru un om de business, ASUS B9450F este perfect.

Mi-a plăcut touchpadul și tastatura. Tastele au dimensiuniu standard, sunt iluminate, iar toată tastatura este rezistentă la scurgeri de lichid. Cursa tastelor este de 1.5mm. Am apreciat faptul că este o tastatură silențioasă, care nu deranjează oamenii din jur.

ASUS B9450F – tastatura si touchpadul

TouchPadul are dimensiunea 127 x 65mm, finisaj din sticla cu NumberPad integrat. Tehnologia de Inalta Precizie pentru Touchpad (PTP) suporta gesturi inteligente cu pana la patru degete. A, și respinge atingerile false. Eu scriu foarte mult și foarte repede, ceea ce inevitabil face să mai ating din greșeală cu podul palmei sau cu degetul mare zona de touchpad. În cazul modelului ASUS B9450F, nu m-am trezit că-mi fuge cursorul sau se activează funcții pe care nu mi le doresc în momentul în care scriu articole :).

ASUS B9450F – porturi dreapta
ASUS B9450F – porturi
ASUS B9450F – porturi

Și la porturi stă ceva mai bine față de multe alte portabile de teapa lui: 1 x USB 3.2; 2 x Thunderbolt 3 USB-C, o ieșire audio. Și da, are camera web integrată în rama display-ului. Acum, când totul se desfășoară online, o camer web e bună la casa omului.

ASUS B9450F este certificat US Military Grade MIL-STD 810G.

Producătorul spune că ASUS B9450F este certificat US Military Grade MIL-STD 810G. Pe scurt, ASUS B9450F este rezistent la căderile accidentale; la vibrații; la umidate și temperaturi înalte; la șocuri puternice la viteze de pana la 150G/2.5ms. Suporta 30kg forta de apasare pe capac si partea de jos a carcasei fara a afecta panoul LCD.

Bine, eu nu am testat laptop-ul în asemenea condiții și e bine să nu o faceți voi acasă. Dar e bine de știut că, în anumite circumstanțe accidentale, ASUS B9450F poate rezista fără probleme.

Nu l-am testat harware prea mult, nu i-am făcut teste sintetice. Nici nu cred că are relevanță pentru că fiecare dintre noi utilizăm portabilele în funcție de activitatea cotidiană.

Însă concluzia e unică și unanimă în redacția AirlinesTravel.ro: ASUS B9450F – maestru al portabilității, eleganței și performanței. Iar pentru călătoriile de afaceri, poate fi un companion ideal!

Prețul, undeva pe la 7500 lei!

Leave A Reply

Your email address will not be published.