blank

Revizuirea informațiilor în cazul tragicului accident din Columbia

0 1.481

Pe 28 noiembrie, în jurul orei 22:00 (03:00 GMT – 29 noiembrie), aeronava BAe 146 / Avro RJ LAMIA Bolivia (CP2933) s-a prăbușit în apropiere de Medellin, Columbia.

Avionul a fost localizat rapid la aproximativ 50 de kilometri de destinația finală. Autoritățile au reușit să intervină într-un timp foarte scurt și au găsit 6 supraviețuitori și 71 de victime. Inițial au fost raportate 81 de persoane la bord. Ulterior acest număr a fost revizuit la 77 de persoane. 4 pasageri nu s-au mai îmbarcat pe zborul LMI2933.

accident-aviatic-avion-prabusit-columbia

Ancheta este în desfășurare, iar cele 2 cutii negre ale aeronavei au fost găsite. Autoritățile speră să deslușească rapid cauzele accidentului. Conform declarațiilor sosite de la instituțiile aeronautice, piloții au raportat defecțiuni electrice. Văzând gravitatea situației, piloții ar fi luat decizia de a goli rezervoarele de combustibil și au încercat o aterizare forțată.

cutiile-negre-avion-prabusit-columbia

Însă nimic nu e clarificat în acest moment. Este prematur pentru un verdict. Vom urmări evoluția anchetei și vom reveni cu informații conform surselor oficiale.

Din păcate, avionul a fost distrus în totalitate la impactul cu solul. Nu a fost înregistrat incendiu asupra aeronavei.

Avionul opera zborul charter LMI2933, între Aeroportul Internațional Santa Cruz-Viru Viru (Bolivia) și Aeroportul Rionegro/Medellín-José María Córdova (Columbia). Așa cum am menționat mai sus, la bord se aflau 77 de persoane: 9 membri ai echipajului și 68 de pasageri – jucătorii echipei de fotbal FC Chapecoense din Brazilia, staff-ul tehnic și jurnaliști.

locul-accidentului-aviatic-columbia

locul-accidentului-aviatic-columbia


Citiți: Lumea Sportului, Zguduită De Un Accident Aviatic / Alte Tragedii Aeriene

Lumea sportului mondial este în doliu. Suporterii echipei suferă alături de familiile acestora. Condoleanțe!

Leave A Reply

Your email address will not be published.