Un avion s-a prăbușit în Columbia (UPDATE)

2 1.448

Update 13:10: Bilanțul victimelor a fost actualizat – 76 de morți și 5 supraviețuitori (3 pasageri și 2 membri ai echipajului).

Update 11:01: Noi informații despre posibila cauză a accidentului. Aeronava se afla la altitudinea de 2700 metri (9000ft), moment în care echipajul a raportat o urgență de combusitibil.

Update 10:44: Autoritățile au încetat căutările din cauza condițiilor meteo nefavorabile și nu mai sunt supraviețuitori. Bilanțul final a fost anunțat de General José Acevedo Ossa – 75 de morți și 6 supraviețuitori.

Update 10:42: Un nou supraviețuitor ajunge la spitalul San Juan de Dios din La Ceja. Este vorba de Rafael Henzel, un jurnalist brazilian.

jurnalistul-brazilian-in-viata

Update 10:20: Oficial, au fost confirmați 5 supraviețuitori. Aceștia au fost transportați la spitalele din regiune. Căutările vor continua, dar sunt îngreuntate de ploile torențiale.

Update 09:48: Jackson Follmann, un al jucător al echipei Chapecoense, este transportat la spitalul din Rionegro, Antioquia.

Update 09:40: Imagini de la locul prăbușirii aeronavei BAe 146 / Avro RJ Lamia Bolivia.

imagini-prabusire-avion-columbia

imagini-prabusire-avion-columbia-1

imagini-prabusire-avion-columbia-2

Update 09:35: Numărul 10 al echipei Chapecoense, Alan Ruschel, este unul dintre supraviețuitori. A fost transportat la spitalul San Juan de Dios din La Ceja și se află la terapie intensivă. Și portarul echipei, Marcos Danilo, este printre supraviețuitori.

Update 09:33: Jimena Suárez, însoțitor de bord, este unul dintre supraviețuitori.

Update 09:29: Autoritățile aflate la locul accidentului anunță 13 supraviețuitori!

21:45 (ora locală) momentul oficial al pierderii aeronavei.

Update 09:16: În aceste momente, informațiile cu privire la cauzele prăbușirii aeronavei sunt incerte. Unele zvonuri spun că aeronava ar fi rămar fără combustibil, altele spun că ar fi fost vorba de o defecțiune tehnică/electrică înregistrată la bord.

Update 09:06: Conform presei columbiene, sunt cel puțin 6 supraviețuitori.

accident-aviatic-columbia-lamia

Update 09:01: Zborul aeronavei BAe 146 / Avro RJ (Cp2933) pe flightradar24.com.

accident-aviatic-columbia

Update 08:59: Imagini cu echipa de fotbal FC Chapecoense înainte de îmbarcare.

Update 08:42: Aeronava a fost localizată rapid de autoritățile columbiene. Aceasta a căzut la 50 de kilometri de Medellin, destinația finală. Primele cercetări arată că aeronava a pierdut brusc altitudine din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Update 08:33: Zborul LMI2933 era operat între Aeroportul Internațional Santa Cruz-Viru Viru (Bolivia) și Aeroportul Rionegro/Medellín-José María Córdova (Columbia). Există supraviețuitori, iar aceștia sunt transportați la spitalele din regiune!

Știrea inițială 08:29: Un avion, care transporta 72 de pasageri și 9 membri ai echipajului, inclusiv o echipă de fotbal braziliană, s-a prăbușit. Acesta zbura spre orașul Medellin din Columbia. Detaliile sunt neclare, dar unele rapoarte spun că sunt supraviețuitori.

Avionul BAe 146 / Avro RJ LAMIA Bolivia s-a prăbușit

Avionul charter, care zbura din Bolivia, transporta membrii echipei de fotbal Chapecoense, au declarat oficialii aeroportului.

Joi, pe 1 decembrie, echipa braziliană urma să joace finala Copa Sudamericana cu echipa Atlético Nacional din Medellín, Columbia. Returul era programat pentru 6 decembrie 2016. În aceste momente, competiția se suspendă.

Rapoartele spun că avionul s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din apropierea orașului columbian, cu puțin timp înainte de miezul nopții (ora locală) (05:00 GMT).

Primarul orașului Medellin, Federico Gutierrez, a descris ca fiind „o tragedie de proporții uriașe”, dar a adăugat că sunt șanse să existe și supraviețuitori.

Aeroportul Internațional José María Córdova , care servește orașul Medellin, a confirmat tragedia și a făcut public numărul aeronavei (CP2933).

cp-2933-lamia-bolivia

Anaizând numărul aeronavei, am găsit următoarele informații: tipul aeronavei – BAe 146 / Avro RJ; compania aeriană – LAMIA Bolivia; capacitate transport – 95 de locuri; primul zbor operat – 26/03/1999; propulsie asigurată de 4 motoare LY LF507-1F.

Vom reveni cu informații!

Leave A Reply

Your email address will not be published.