Restaurantele din Grecia au scumpit mâncarea. Vezi cât a ajuns să coste popularul souvlaki!

0 559

Vin vești ”triste” din Grecia. În timp ce hotelierii se pregătesc pentru sezonul estival 2022, restaurantele și tavernele din Grecia au scumpit mâncarea. Prețurile au crescut din cauza inflației care a sărit de pragul de 10% în ultimele luni. Însă există preparate, cum e tradiționalul și popularul souvlaki, care au prețurile crescute chiar și cu 30%, informează Reuters.

Ar trebui să ne sperie acest lucru? În opinia noastră, ce se întâmplă în Grecia e ceva normal și firesc. Mâncarea din Grecia a fost mereu la prețuri foarte mici în comparație cu alte destinații / țări. Ani de zile, turiștii s-au bucurat de experiențe culinare inedite la tavernele grecești unde o persoană cheltuia de la câțiva euro la zeci de euro.

În condițiile în care costul principalelor sale ingrediente – carne, legume și ulei de floarea-soarelui – este în creștere bruscă, împreună cu prețurile la energie, deoarece războiul și pandemia perturbă lanțurile de aprovizionare, creșterea evidențiază unele dintre principalele presiuni cu care se confruntă economia mondială la nivel de bază.

Sindicatul Grill and Restaurant din Atena spune că prețul cărnii de porc a crescut cu 30% în ultimele 12 luni, uleiul de floarea soarelui importat în general din Ucraina s-a scumpit cu până la 125% și facturile la electricitate cu peste 100%.

Procentual vorbind, creșterea prețului la souvlaki cu până la 30% pare destul de mare. În realitate, prețul mediu pentru o frigăruie (souvlaki) este de 3.3 euro în jurul Atenei. Cu siguranță vor fi restaurante unde prețul va fi mai mare sau mai mic. Cu siguranță sunt turiști sau localnici care nu-și vor permite să mai cheltuiască prea mulți bani pe mâncare, dar vor fi și turiști care vor suporta creșterea.

Caută și rezervă cazare în Grecia

Booking.com

În concluzie, serviciile și mâncarea s-au scumpit în Grecia, dar nu este momentul să ne panicăm. În continuare vă recomandăm să vă rezervați vacanțele pe una dintre insulele din Grecia. Recomandăm să mâncați în tavernele grecești pentru un plus de savoare și experiență.

Leave A Reply

Your email address will not be published.