Respectați regulile de călătorie impuse de fiecare țară și regiune. NU încercați să le fentați!

0 2.176

A trecut mai bine de un an de când pandemia de COVID-19 este prezentă în viața noastră, a tuturor de pe planetă. A trecut mai bine de un an de când echipa AirlinesTravel.ro vă informează din surse sigure, oficiale și verificate despre tot ce înseamnă aviația și turismul în aceste vremuri greu încercate de noul coronavirus.

Respectați măsurile restrictive și de călătorie impuse de fiecare țară de destinație

De mai bine de un an scriem despre toate măsurile și restricțiile impuse de fiecare țară și regiune din Europa, dar și din întreaga lume. Mereu v-am recomandat să le respectați, să vă completați toate formularele necesare și să aveți toate actele pentru a putea călători în conformitate cu cerințele impuse de autoritățile fiecărei țări.

Test PCR nu este egal cu test antigen sau test rapid

Când o țară solicită test PCR făcut cu 48 de ore sau cu 72 de ore înainte de intrare în țara respectivă, respectați întocmai această cerință. Timpul se calculează de la recoltare și până la intrarea în țara de destinație, nu de când primiți rezultatul. Când se solicită test PCR, acesta trebuie să fie NEGATIV. Și nu căutați să cumpărați teste falsificate pentru că vă alegeți cu dosar penal, cu amenzi și pasibili de închisoare pentru fals în acte.

Fiecare țară comunică clar și concis ce măsuri trebuie să respecte călătorii dornici să-i treacă granița. Dacă zice test PCR, atunci test PCR să fie, nu antigen, nu test rapid. Dacă se comunică faptul că se acceptă, test PCR / antigen / rapid, atunci puteți face oricare dintre cele 3 teste.

Vestitul Passenger Locator Form (PLF)

Dacă o țară solicită completarea unui formular de localizare, vestitul Passenger Locator Form (PLF), atunci completați corect și în conformitate cu solicitările țării de de destinație. Grecia este una dintre țările care vor solicita chiar și în sezonul turistic acest Passenger Locator Form (PLF).

Dacă o țară solicită oricare altă măsuri la intrare sau înainte de călătorie, respectați aceste măsuri. Știm că mulți nu vă doriți acest lucru, dar sunt regulile lor și au tot dreptul să impună ce măsuri vor ei. Fiecare țară e suverană pe granițele sale și poate accepta sau respinge orice cetățean, indiferent că e vorba de UE, Europa, SUA, Rusia sau alte state și continente. Asta nu ține de drepturi și de încălcarea drepturilor.

Dacă cineva apropiat, o rudă sau cunoștință vă spune că respectivele măsuri nu sunt aplicate, cu toate că oficiale țara respectivă le solicită, noi vă recomandăm să nu vă luați după acele persoane. Ei poate au avut noroc, dar voi puteți să fiți amendați și chiar să primiți sancțiuni mai dure. Studiați cu atenție solicitările la granițe, măsurile restrictive aplicate pe plan intern și excepțiile.

Nu vă interzice nimeni să călătoriți atâta timp cât respectați toate măsurile

În aceste vremuri complicate și incerte din cauza pandemiei de COVID-19, nu vă interzice nimeni să călătoriți atâta timp cât respectați toate măsurile aplicate de fiecare țară sau teritoriu, inclusiv în România și în oricare altă țară din lumea asta. Călătoriți informați și asumați-vă faptele. Documentați-vă din sursele oficiale și din publicațiile de încredere. Dacă ceva este suspect, cercetați informați și din alte surse. Fake News-ul circulă mai repede ca adevărul, dar ține de voi să filtrați informația și să dați crezare.

Cât despre ”nu am știut, nu am înțeles”, aceste scuze nu țin la graniță. Cei îndreptățiți să aplice legea au misiuni clare trasate de autorități. Noi am centralizat toate informațiile cu privire la restricțiile din Europa, având ca sursă oficială site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Învățați din greșelile altora și nu le repetați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.