Conditii de intrare în Spania: formular de sănătate publică și cod QR

2 61.299

Dacă aveți planificată o călătorie în Spania, trebuie să știți protocolul de intrare. Autoritățile de la Madrid au stabilit câteva reguli pe care trebuie să le respecte orice cetățean care ajunge în Spania pe calea aerului, terestru sau maritim.Treptat, Spania și-a deschis granițele începând cu 9 iunie 2020. Din 21 iunie, au fost deschise granițele pentru toate stele membre UE, odată cu sfârșitul stării de alertă. Spania și-a deschis granițele inclusiv pentru România, fără a mai impune izolarea / carantina.

Conditii de intrare în Spania

Și totuși există un protocol de intrare în Spania. Guvernul a stabilit o serie de controale pentru călătorii care intră în Spania pe calea aerului:

 • Toți pasagerii, care călătoresc pe calea aerului în Spania trebuie să fie supuși unei verificări a temperaturii. Temperatura nu trebuie să depășească 37,5 grade Celsius.
 • Toți călătorii trebuie să completeze un formular de sănătate publică, acesta fiind online pe www.spth.gob.es sau folosind aplicația gratuită SPAIN TRAVEL HEALTH (SpTH). După completarea formularului, pasagerii vor primi un cod QR pe ​​care trebuie să îl prezinte la intrare în Spania. Informațiile furnizate trebuie să fie corecte. Fiecare pasager trebuie să aibă completat formularul, chiar dacă veți călători în familie sau în grup.
 • Operatorii de turism, agențiile de turism și companiile de transport trebuie să informeze turiștii și călătorii despre obligația lor de a prezenta formularul de sănătate publică pe aeroportul destinație. A fost stabilită o perioadă de tranziție până la 31 iulie, în care pasagerii internaționali, care nu au putut completa online formularul de sănătate publică, îl pot prezenta pe hârtie când ajung în Spania. Începând cu 1 august 2020, formularul va fi disponibil NUMAI online la link-ul menționat anterior.
 • Orice pasager, care este suspect de COVID-19 sau o altă boală contagioasă, va fi supus unei alte evaluări de sănătate. Include preluarea din nou a temperaturii și evaluarea stării de sănătate clinică și epidemiologică. Inclusiv poate fi testat pentru COVID-19. Dacă o boală infecțioasă este confirmată, călătorul va fi dus la un centru medical.

Masca e obligatorie chiar și pe stradă

Pe lângă regulile de intrare în Spania, trebuie să mai știți că există și reguli de respectat pe teritoriul Spaniei.

 • Persoanele peste 6 ani trebuie să poarte măști pe drumurile publice, în aer liber și în spații închise pentru uz public. Această măsură se aplică doar în condiția în care nu se paote menține distanța fizică de cel puțin 1,5 metri. Excepție fac persoanele cu dizabilități sau boli respiratorii, precum și atunci când practică sport sau mănâncă. Utilizarea măștilor este obligatorie și în transportul public, pe calea aerului, pe mare și pe calea ferată. Inclusiv în vehiculele private dacă ocupanții nu locuiesc împreună la aceeași adresă. Nerespectarea acestei măsuri va conduce la o amendă de până la 100 de euro.
 • Hotelurile, restaurantele, magazinele, precum și centrele culturale și alte centre recreative și sportive vor avea grijă să nu existe aglomerație și vor garanta că se respectă distanța fizică de minimă 1,5 metri. În aceste unități trebuie respectate măsuri de igienă adecvate pentru a preveni riscurile de infectare.

Măsuri de prevenție

Autoritățile mai recomandă câteva reguli de respectat pentru a preveni infectarea.

 • Se recomandă spălarea pe mâini cu apă și săpun / dezinfectarea cu geluri speciale.
 • Strănutați / tușiți în cot. Se recomandă utilizarea de măști de unică folosință, care să poată fi aruncate după utilizare.
 • Evitați să atingeți gura, nasul și ochii cu mâinile neigienizate.
 • Cei ce prezintă simtome, trebuie să se auto-izoleze până la sosirea ambulanței.

Nu există restricții de intrare în Spania pentru cetățenii din România. Însă există 2 ecepții:

 • Guvernul regional din Catalonia a stabilit la 4 iulie 2020 intrarea în carantină a zonei El Segriá din provincia Lerida ca urmare a creșterii numărului de contaminări cu coronavirus. Zona afectată este situata în sudul provinciei, la granița cu Huesca și Zaragoza și cuprinde 38 de municipii, printre care se afla și orașul Lleida. Populația din zona se ridica la 200.000 de locuitori și însumează o suprafața totala de 1.400 km pătrați.
 • Guvernul regional din Galicia a stabilit intrarea în carantină, începând cu data de 6 iulie 2020, a zonei A Mariña (Lugo) ca urmare a creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Zona restricționată este situata în Provincia Lugo din Comunitatea Autonomă Galicia și cuprinde următoarele localități: Alfoz, Barreiros, Burela, Cervo, Foz, Lourenza, Mondonedo, Ourol, Ribadeo, Trabada, O Valadouro, O Vicedo, Viveiro și Xove. Măsurile au fost luate pentru o perioadă de 5 zile și afectează aproximativ 70. 000 locuitori.

Mai multe informații despre măsurile descentralizate luate în Spania chiar de la Ministerul Afacerilor Externe. Fiecare regiune are propriile reguli și restricții de călătorie.

Începând cu 7 iulie, Wizz Air a reluat zborurile dintre România și Spania. Și Blue Air a reluat zborurile spre Spania, dar și-a redus foarte mult activitatea în peninsulă. Blue Air mai zboară spre Valencia, Malaga și Palma de Mallorca. Între România și Spania mai zboară și TAROM.

Leave A Reply

Your email address will not be published.