fbpx Noile conditii de intrare în Ungaria: auto-izolarea de 14 zile pentru cetățenii din România

Noile conditii de intrare în Ungaria: auto-izolarea de 14 zile pentru cetățenii din România

1 26.331
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

În urmă cu puțin timp, autoritățile din Ungaria au anunțat noile reguli de intrare în țară. Conform unui decret adoptat de guvern, statele vor fi clasificate în trei categorii în funcție de gradul de risc: roșu, galben și verde.

România a fost plasată pe lista galbenă, alături de Bulgaria, Portugalia, Suedia, Regatul Unit, Norvegia, Rusia, Serbia, Japonia, China, Statele Unite.

Lista roșie cuprinde țările: Albania, Bosnia și Herțegovina, Belarus, Kosovo, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, Ucraina, Oceania, Australia, țările asiatice care nu sunt incluse pe lista galbenă și toate țările africane și din America de Sud. Cetățenii străini din țările din categorie roșie nu vor fi lăsați să intre în Ungaria.

Țările care nu sunt pe listele menționate mai sus se încadrează în categoria verde.

Noile conditii de intrare în Ungaria

Revenind la lista galbenă, acolo unde e și România. Toți cei ce călătoresc în Ungaria, având ca proveniență o țară de pe lista galbenă, vor intra în auto-izolare pentru 14 zile, chiar dacă nu au simtome de COVID-19. Dacă în urma controlului la frontieră se constată că există simtomele pentru noul coronavirus, se poate refuza accesul în Ungaria.

Cetățenii non-maghiari sunt plasați în carantină desemnată de autoritatea epidemiologică sau, dacă este posibil și nu prezintă risc epidemiologic, în carantină oficială la domiciliu.

ATENȚIE!!! Puteți evita carantina / izolarea dacă respectați următoarea condiție. Intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Totodată, MAE precizează că autoritățile ungare pot permite accesul, pentru o perioadă de maximum 24 ore, pentru cetățenii anumitor state vecine cu Ungaria, pe o rază de maximum 30 de kilometri de la frontieră.

Regulile vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie, la ora 00:00, ora Ungariei.

Regulile nu se aplică celor ce se află în tranzit

Noile reguli nu se aplică traficului de tranzit și comerțului de mărfuri. Cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții:

  • durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
  • persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19, pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație, eventual de tranzit.

Lucrătorii sezonieri din România pot, de asemenea, intra pe teritoriul Ungariei, cu condiția ca angajatorul ungar să transmită poliției ungare un formular electronic cu datele de identificare ale acestora. Punctele de trecere a frontierei în acest scop vor fi stabilite de conducerea poliției ungare.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

INFO: 24.hu via imperatortravel.ro; MAE.ro

1 comentariu
  1. […] Noile reguli de intrare în Ungaria: auto-izolarea de 14 zile pentru cetățenii din… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.