Regio Călători se retrage de pe ruta București Nord – Aeroportul Otopeni

0 1.177

Pe 23 iunie, Regio Călători a anunțat modificări importante cu privire la circulația trenurilor pe rutele București Nord – Aeroport Otopeni și București Nord – Ploiești Sud. În consecință, conform anunțului, trenurile Regio Călători nu vor mai circula pe cele 2 rute începând cu 1 iulie 2021.

Totodată, în data de 30.06.2021, trenurile R-E 16057, R-E 16056, R-E 16059 și R-E 16058 pe relația București Nord – Aeroportul Otopeni și retur se anulează.

Regio Călători este unul dintre cei doi operatori privați care leagă Gara de Nord București de Aeroportul Internațional Henri Coandă otopeni. Regio Călători nu motivează decizia de a nu mai opera pe cele două rute, dar se presupune că ar fi vorba de motive economice.

Așa cum scriam într-un alt articol, trenurile din / spre Aeroportul Otopeni nu au pasageri. Am identificat cinci motive, dar probabil sunt și altele. Autoritățile ”s-au grăbit” să facă această conexiune între Gara de Nord București și Aeroportul Otopeni pentru ca Bucureștiul să nu piardă organizarea celor patru meciuri de la EURO 2020. Cum ultimul meci va fi pe 28 iunie, probabil numărul pasagerilor va reveni la ”normalul” din lunile trecute, când zilnic erau transportate aproximativ 500 de persoane. Ori acest număr este mult prea mic pentru câte frecvențe sunt.

Problema e că nu se știe încă ce se va întâmpla cu intervalele orare acoperite, în prezent, de Regio Călători. Conform clubferoviar.ro, Regio Călători are 20 de trenuri pe această rută din totalul de 72 existente. Dacă rămân descoperite, cu siguranță oamenii se vor îndepărta și mai mult de călătoria cu trenul spre Aeroportul Otopeni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.