Cipru actualizează listele: Germania și Italia ajung pe lista verde, Spania rămâne pe lista roșie

0 1.712

Autoritățile cipriote au publicat lista actualizată a țărilor, care a intrat în vigoare ieri, 21 iunie. Conform listei bazate pe sistemul de semafoare, autoritățile au poziționat Austria, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Germania, Italia, Finlanda și Slovacia pe lista verde după ce aceste țări au raportat rate scăzute de infecție cu COVID-19 în ultimele săptămâni.

„Se remarcă faptul că pasagerii care provin din țările aflate pe lista verde nu sunt obligați să dețină un certificat de testare COVID-19 sau să se autoizoleze”, au subliniat autoritățile. Cu excepția țărilor de mai sus și a celor din evaluarea anterioară, lista verde include și următoarele țări:

  • Statele membre ale Uniunii Europene: Malta, Polonia, România, Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Germania, Italia, Finlanda și Slovacia
  • Țări din spațiul Schengen: Islanda și Norvegia
  • Țări terțe: Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Arabia Saudită, Coreea de Sud și Israel

Cipru actualizează listele: Germania și Italia ajung pe lista verde, Spania rămâne pe lista roșie

Pe de altă parte, toți călătorii care sosesc din țările aflate pe lista portocalie, sunt obligați să furnizeze rezultatul negativ al unui test de coronavirus la intrarea în țară, test care să nu fi fost efectuat cu mai mult de 72 de ore înainte de a intra pe teritoriul cipriot. Lista portocalie include țările, după cum indică următoarea listă:

  • Statele membre ale Uniunii Europene: Portugalia, Irlanda, Luxemburg, Belgia, Danemarca, Estonia, Franța, Grecia, Croația, Letonia, Lituania, Slovenia, Suedia
  • Țări terțe: China (inclusiv Hong Kong și Macau), Regatul Unit, Statele Unite ale Americii și Japonia

În ceea ce privește lista roșie a țărilor, singurele țări rămase în UE sunt Spania și Țările de Jos. Călătorii care sosesc din țările aflate pe lista roșie sunt supuși unei duble cerințe de testare, ceea ce înseamnă că trebuie să furnizeze rezultatul negativ al unui test care să nu fi fost efectuat cu mai mult de 72 de ore înainte de plecarea în Cipru și să efectueze un alt test la sosirea în Cipru. Până la primirea rezultatelor testelor, călătorul trebuie să rămână izolat.

  • Statele membre ale Uniunii Europene: Spania și Țările de Jos
  • Microstate: Andorra, Monaco, Vatican, și San Marino
  • Țări din spațiul Schengen: Elveția și Liechtenstein
  • Țări terțe: Rwanda, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Ucraina, Iordania, Liban, Egipt, Belarus, Qatar, Serbia, Thailanda, Armenia, Georgia, Bahrein, Kuweit, Canada, Taiwan, Albania și Macedonia de Nord

Țările care nu au fost menționate în niciuna dintre categoriile de mai sus sunt plasate pe lista gri. Călătoria dintr-una dintre țările din categoria gri este permisă numai cetățenilor ciprioți și membrilor familiilor acestora, cetățenilor statelor membre UE sau SEE și celor care dețin cetățenia elvețiană.

Leave A Reply

Your email address will not be published.