Refugiatii ucraineni au fost evacuati din hotelurile de pe litoralul bulgăresc!

0 330

Autoritățile din Bulgaria au luat decizia de a tăia subvenția pentru hotelurile care găzduiesc refugiați din Ucraina și, totodată, au anunțat că-i vor da afară din hotelurile de pe litoral. Stațiunile de pe litoralul bulgăresc se pregătesc să primească turiștii care au plătit deja sejururile pentru sezonul estival 2022.

Kalina Kostantinova, vicepremierul Bulgariei:Bulgaria nu își mai poate permite să-i tina pe cetățenii ucraineni în hotelurile de pe litoral. De la bun început s-a anunțat că aceasta măsură (a cazării în hoteluri – n.r.) este temporară, pentru a le da timp să se liniștească și să se pună pe picioare”.

Kalina Kostantinova, vicepremierul Bulgariei: „Toți cei care se află în hoteluri și susțin că nu au unde să se ducă vor fi cazați temporar în centrele tampon de la Sarafovo și Elhovo”.

Refugiaților le-au fost puse la dispoziție centre de azil, însă prea puțini au acceptat. Și astfel, mai bine de 50 de autocare au ajuns în județul Constanța. Este coadă și la vama Isaccea, semn că mulți dintre ucraineni vor să ajungă din nou acasă, anunță ProTV.

De la începutul agresiunii ruse, aproape 300 000 de ucraineni au ajuns în Bulgaria. Peste 110000 dintre ei au beneficiat de protecție temporară și adăpost de la stat în țara vecină.

Potrivit Prefecturii Constanța, până în acest moment autoritățile române de la malul Mării Negre nu au primit solicitări de cazare din partea ucrainenilor evacuați din hotelurile bulgărești.

Leave A Reply

Your email address will not be published.