blank

Cehia actualizează listele: Portugalia, Cipru și Insulele Baleare au intrat pe lista roșie

0 1.620

Începând cu 12 iulie, Portugalia, Cipru și Insulele Baleare spaniole vor fi plasate pe lista roșie a Republicii Cehe din cauza situației epidemiologice de pe teritoriul lor, au anunțat autoritățile. Ministerul ceh al Sănătății a reiterat, de asemenea, că de la 1 iulie, aceleași reguli sunt aplicate călătorilor care decid să călătorească din țările aflate pe listele roșu și roșu închis.

Persoanele care se întorc din aceste țări trebuie să completeze un formular de sosire înainte de a ajunge în țară și să efectueze un test antigen sau PCR. La sosirea pe teritoriul ceh, trebuie să se auto-izoleze și să efectueze un al doilea test PCR sau cu antigen, nu mai devreme de a 5-a zi de la sosire, dar nu mai târziu de a 14-a zi.

„În cazul unei călătorii în Republica Cehă pe cale terestr, cu automobilul propriu, nu este necesar să aveți un test înainte de începerea călătoriei, dar este obligatoriu să faceți un test PCR nu mai devreme de ziua a 5-a și nu mai târziu de ziua 14 după intrarea pe teritoriul Republicii Cehe. Este necesară autoizolarea până la aflarea rezultatului”, se arată în comunicatul de presă emis de minister.

Cehia actualizează listele: Portugalia, Cipru și Insulele Baleare au intrat pe lista roșie.

Pe baza datelor disponibile de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), lista actualizată cuprinde și țări nou introduse pe lista roșie, de pe lista verde, precum Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Canada, Kosovo și Letonia.

Țările cu risc redus sau țările aflate pe lista verde includ Belgia, Bulgaria, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Islanda, Italia, Liechtenstein, Lituania, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Polonia, Austria, San Marino, România, Grecia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Elveția, statul Vaticanului și regiunea portugheză Madeira.

Țările terțe de pe lista verde sunt Australia, Hong Kong, Israel, Japonia, Coreea, Canada, Liban, Macao, Noua Zeelandă, Singapore, SUA, Thailanda, Albania, Serbia, Macedonia de Nord și Taiwan. Pe de altă parte, țările care s-au aflat pe lista portocalie și au fost adăugate recent pe lista verde sunt Andorra, Irlanda, Luxemburg, Monaco, Țările de Jos și Azore.

Călătorii care sosesc din categoriile verde și portocaliu sunt obligați să completeze un formular de sosire și să furnizeze rezultatul negativ al unui test PCR sau cu antigen, care să nu fie efectuat cu mai mult de cinci zile înainte de a ajunge în Cehia. Călătorii complet vaccinați care ajung în țară la 14 zile după rapel, precum și cei care s-au recuperat în urma bolii, nu au cerințe de carantină și testare, cu condiția să prezinte la sosire certificatul.

Instituția descurajează călătoriile în țările aflate pe lista neagră din cauza unui risc extrem de ridicat de infecție cu mutațiile Coronavirus. Această categorie include Botswana, Brazilia, India, Africa de Sud, Columbia, Lesotho, Malawi, Mozambic, Namibia, Nepal, Paraguay, Peru, Rusia, Swaziland / Eswatini, Tanzania (inclusiv Zanzibar și Pemba), Tunisia, Zambia și Zimbabwe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.