fbpx Coronavirus: Zboruri de evacuare / repatriere din Wuhan, China

Coronavirus: Zboruri de evacuare / repatriere din Wuhan, China

0 362
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Zilele acestea, guvernele mai multor țări europene și din alte regiuni organizează zboruri de evacuare / repatriere a cetățenilor din Wuhan, China.

Statele Unite au închiriat un Boeing 747-400 Kalitta Air, care a operat zboruri la începutul acestei săptămâni pentru a aduce cetățenii acasă. Aeronava, care transportă în mod normal marfă, a fost echipată cu scaune pentru a puta transporta aproximativ 200 de americani de la Wuhan la Riverside via Anchorage.

Zboruri de evacuare / repatriere

Korean Air a folosit un Boeing 747-400 pentru a transporta sud-coreenii între Wuhan și Seul. Aeronava a operat deja 2 rotații (2 x Seul – Wuhan și retur). ANA a folosit un Boeing 767-300 pentru zboruri navetă între Wuhan și Tokyo.

În Europa, un Boeing 747-400 Wamos Air a fost închiriat pentru a aduce cetățenii europeni acasă în Marea Britanie și Spania. Un Airbus A380 HiFly a fost închiriat pentru a operat un zbor special între Wuhan și Paris pentru repatrierea cetățenilor francezi.

Un Boeing 747-400 Air India va evacua peste 300 de cetățeni indieni din Wuhan. Royal Jordanian a trimis un Boeing 787-8 pentru a-i transporta pe iordanieni de la Wuhan la Amman.

Un Boeing 777-300ER Biman Bangladesh Airlines va opera un zbor special de la Wuhan la Dhaka pentru a repatria 361 de persoane din Bangladesh. La bord se află 14 membri ai echipajului (4 comandanti) și 4 medici.

Cu siguranță vor mai urma și alte zboruri speciale. Guvernele țărilor din Italia, Franța, Germania, Marea Britanie, Australia, Statele Unite și multe altele au primit solicitări de repatriere. Inclusiv un român a solicitat repatrierea din Wuhan.

Din informațiile existente, echipajele acestor zboruri sunt formate din voluntari, însoțitori de bord și piloți. Am putea spune că ei sunt eroii aerului.

Conform procedurilor, la bord se vor îmbarca doar pasagerii care nu au simptomele bolii. Vor primi măști chirurgicale și vor fi asistați de echipe medicale. Odată ajunși la destianție, vor intra în carantina timp de 14 zile. Cei ce prezintă simptomele bolii, vor putea fi repatriați doar pe zborurile speciale medicale.

Toate zborurile speciale de evacuare / repatriere vor fi operate sub supravegherea si aprobarea autorităților din China.

Vă ramintim că Wuhan este epicentrul focarului de infecţie provocat de coronavirus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.