Rămas bun, Berlin Tegel „Otto Lilienthal” (TXL)! Lufthansa se mută la Berlin Brandenburg începând cu 7 noiembrie.

0 687

Odată cu deschiderea Aeroportului Internațional Berlin Brandenburg “Willy Brandt” (BER), vechiul aeroport din capitala Germaniei se va închide. Ultimul zbor operat de compania Lufthansa va decola de pe aeroportul Berlin Tegel „Otto Lilienthal” pe data de 7 noiembrie la ora 21:20, în direcția Munchen.Acest zbor va simboliza sfârșitul unui capitol din istoria Lufthansa, care a durat zeci de ani. Departamentul de pompieri din Berlin va celebra acest zbor special cu o fântână de apă, care va fi vizibilă pe măsură ce aeroportul se va lumina.

Datorită numărului mare de pasageri care doresc să participe la acest zbor final, cursa LH1955 va fi efectuată cu o aeronavă de tip Airbus A350-900. În prezent, A350-900 este unul dintre cele mai moderne și mai ecologice avioane de cursă lungă din lume.

Ultimul zbor LH1954 operat de Lufthansa către Berlin Tegel, va sosi de la Munchen la ora 20:10, ora locală.

Istoria Lufthansa în Berlin

Istoria Lufthansa în Berlin este lungă și bogată în tradiții. Lufthansa a fost fondată la Berlin în 1926, dar operațiunile de zbor au fost întrerupte de Al Doilea Război Mondial. Dupa 50 de ani, la 28 octombrie 1990, au fost din nou disponibile primele conexiuni Lufthansa către și de la Berlin.

Primul zbor Lufthansa care a aterizat pe aeroportul Berlin-Tegel a fost operat cu o aeronavă Airbus A310-300, pe data de 28 octombrie 1990.
Foto: Jürg Andermatt / Lufthansa

Inițial au fost douăsprezece zboruri zilnice în Germania și alte zboruri suplimentare către Londra. Astăzi, șase companii aeriene ale Grupului Lufthansa operează în Berlin: Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS, Brussels Airlines, Eurowings și Air Dolomiti.

În 2019, companiile aeriene Lufthansa Group au operat 60 de zboruri zilnice din Berlin, transportând aproape 33.000 de pasageri. Cu o cotă de piață de 30%, Lufthansa este liderul pieței pentru zborurile către și dinspre Berlin.

Mai mult, Berlinul este singura locație, pe lângă Frankfurt, în care toate segmentele Grupului Lufthansa sunt reprezentate local.

Leave A Reply

Your email address will not be published.