Lockdown în Italia: se recomandă evitarea deplasărilor inutile pe timpul zilei.

1 1.872

La data de 3 noiembrie 2020, autoritățile italiene au semnat un nou Decret prin care au fost adoptate noi măsuri în contextul pandemiei de Covid-19. România se regăsește în continuare pe lista D din Anexa 20 a Decretului, ceea ce implică prelungirea măsurilor privind autoizolarea pentru 14 zile, pentru cetățenii care vin din România. Noul Decret este aplicabil în perioada 6 noiembrie – 3 decembrie 2020.

Persoanele care s-au aflat pe sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile la sosirea pe teritoriul italian. 

Italia a adoptat noi măsuri restrictive pe plan intern

Totodată, guvernul italian a adoptat noi măsuri restrictive pe plan intern în contextul pandemiei de Covid-19, care se aplică începând cu data de 6 noiembrie și sunt valabile până pe 3 decembrie 2020.

Sunt interzise deplasările pe întreg teritoriul țării între orele 22.00 și 5.00 dimineața, cu excepția celor motivate de muncă, sănătate sau situații de necesitate.

Se recomandă, de asemenea, evitarea deplasărilor pe tot parcursul zilei, în afara celor legate de muncă, studii, sănătate, situații de necesitate sau utilizarea serviciilor nesuspendate.

Este interzisă orice formă de adunare între persoane.

Se suspendă expozițiile și vizitele publice la muzee și institute culturale. Este interzisă orice formă de adunare între persoane.

Creșele, grădinițele, școlile primare și gimnaziale își vor desfășura în continuare activitatea cu prezența fizică a elevilor și cu obligativitatea utilizării măștilor. Copiii cu vârste sub 6 ani sunt scutiți de obligativitatea purtării măștii.

Activitatea didactică din licee se va desfășura în proporție de 100% la distanță.

Gradul de ocupare în mijloacele publice locale și feroviare regionale (cu excepția transportului școlar) este redus la maximum 50%.

Centrele comerciale și piețele vor fi închise în zilele de sărbătoare și în cele premergătoare acestora, excepție făcând farmaciile, centrele de sănătate, magazinele care comercializează produse alimentare, tutungeriile și chioșcurile de ziare din cadrul acestora.

Rămân, în continuare, valabile prevederile privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, în prezența altor persoane. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile închise, cu excepția locuințelor private.

Se recomandă cu fermitate evitarea primirii în locuințele private a altor persoane, cu excepția situațiilor de necesitate, urgență sau pentru motive legate de muncă.

Italia este împărțită în 3 zone, în funcție de gradul de risc de infectare cu COVID-19

Decretul adoptat zilele aceastea prevede împărțirea teritoriului național pe zone 🟡 🟠 🔴, diferențiate în funcție de gradul de risc pe care îl prezintă și cu măsuri de restricție suplimentare.

Potrivit anunțului făcut de premierul italian în cursul serii de 4 noiembrie:
🔴 În zona roșie (risc foarte ridicat) au fost incluse regiunile Lombardia, Piemonte, Calabria și Valle d’Aosta.
🟠 În zona portocalie (risc ridicat) au fost incluse regiunile Puglia și Sicilia.
🟡 Celelalte regiuni se află în zona galbenă (risc moderat): Abruzzo, Basilicata, Campania, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Molise, Marche, Provinciile Trento și Bolzano, Sardinia, Toscana, Umbria și Veneto.

Leave A Reply

Your email address will not be published.