Quebec, Canada: cine nu se vaccinează, plătește taxă suplimentară pentru sănătate!

0 262

Quebec, a doua provincie ca populație din Canada, intenționează să forțeze adulții care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 să plătească o „contribuție la sănătate”. Măsura a fost anunțată cu toate riscurile care ar putea stimula o dezbatere despre drepturile individuale și responsabilitatea socială.

Premierul Francois Legault le-a declarat marți reporterilor, la un briefing de presă, că propunerea, despre care detaliile sunt încă în curs de finalizare, nu se va aplica celor care nu se pot vaccina din motive medicale.

Persoanele nevaccinate pun o povară financiară suplimentară asupra altora, iar ministerul provincial de finanțe stabilește o sumă „semnificativă” pe care rezidenții nevaccinați ar trebui să o plătească, a spus Legault, adăugând că o astfel de sumă nu ar fi mai mică de 100 de dolari canadieni (79,50 USD).

Guvernele la nivel global au impus restricții de circulație persoanelor nevaccinate și puțini au aplicat amenzi persoanelor care reduză vaccinarea, dar o taxă majoră asupra tuturor adulților nevaccinați ar putea fi o mișcare rară și controversată. Cu siguranță această măsură este controversată, încă nedefinită, dar a revoltat deja mulți canadieni. Putem spune că ar fi o acțiune dramatică!

Însă provinciile din Canada se confruntă cu o creștere exponențială a cazurilor de COVID-19, forțând zeci de mii de oameni să se izoleze, iar sectorul sănătății este în colaps. Quebec a fost una dintre cele mai afectate, înregistrând în mod regulat cel mai mare număr zilnic de cazuri de coronavirus din toate provinciile și având un sistem de sănătate ”sufocat”.

„Vaccinul este cheia pentru combaterea virusului. Acesta este motivul pentru care căutăm o contribuție la sănătate pentru adulții care refuză să fie vaccinați din motive non-medicale”, a spus Legault. Acesta a mai spus că, deși provincia are aproximativ 10% persoane nevaccinate, aceștia reprezintă aproximativ 50% dintre cei aflați în unitățile de terapie intensivă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.