Grecia înăsprește măsurile pentru turiștii care nu au doza de rapel

0 610

Autoritățile elene au decis să înăsprească măsurile anti-coronavirus de la 1 februarie 2022. Vor echivala cetățenii care nu au primit a treia doză de vaccin cu cei nevaccinati și le vor interzice să intre în spațiile închise.

Așa a declarat șeful ministerului grec al sănătății, Thanos Pleuris, menționând că interdicția de a intra în spații închise se va aplica celor care au fost vaccinați cu mai bine de șapte luni în urmă și nu au primit o doză de rapel. Astfel de cetățeni vor fi considerați nevaccinați.

În același timp, certificatul acestora va fi valabil întrucât este document la standard paneuropean, iar perioada de valabilitate a acestuia este de nouă luni. Dar persoanele fără doză de rapel nu se vor „bucura de beneficiile utilizării în interior și în aer liber care sunt disponibile pentru cei complet vaccinați (cu a treia doză)”.

Vă reamintim că în Grecia, de la jumătatea lui noiembrie 2021, cei nevaccinați pot vizita restaurantele, cinematografele, muzeele, sălile de sport doar cu un test PCR. În legătură cu răspândirea tulpinii Omicron, o serie de restricții sunt în vigoare în țară până pe 16 ianuarie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.