blank

Qatar Airways a cumpărat 9,61% din Cathay Pacific

Astăzi, 6 noiembrie 2017, s-a încheiat tranzacția în urma căreia Qatar Airways a cumpărat 9,61% din Cathay Pacific. Asta înseamnă achiziția a 378.188.000 de acțiuni din Cathay Pacific Airways Limited (Cathay Pacific).

0 754

Aviația comercială este mereu în schimbare. Unele companii dau faliment, altele se dezvoltă. Astăzi vă anunțăm că operatorul aerian Qatar Airways a cumpărat 9,61% din Cathay Pacific.

9,61% din Cathay Pacific

Conform unui comunicat de presă, Qatar Airways a achiziționat 378.188.000 de acțiuni din Cathay Pacific Airways Limited (Cathay Pacific). Suma vehiculată se ridică la 661 de milioane de dolari americani (5.16 miliarde dolari HK).

Această tranzacție face ca operatorul aerian din Orientul Mijlociu să fie al 3-lea cel mai mare acționar din Cathay. Swire Pacific deține 45%, iar Air China are pachetul a 30% din Cathay Airways.

În urma acestei tranzacții, acțiunile Cathay Pacific au scăzut cu 4,7%. Investitorii sunt îngrijorați de direcția pe care o are Qatar Airways în registrul său. După cum se poate observa, sunt situații când astfel de tranzacții nu sunt văzute cu ochi buni de alți investitori.

Un analist în domeniul transporturilor spune că cei 3 principali acționari Cathay Pacific – Swire, Air China și Qatar Airways – au interese diferite și pot apărea situații onflictuale.

Directorul executiv al grupului Qatar Airways, Excelența sa Akbar Al Baker, a declarat: „Qatar Airways este foarte încântată să-și finalizeze investiția în Cathay Pacific. Este membru oneworld și una dintre cele mai puternice companii aeriene din lume, respectată în întreaga industrie și cu potențial masiv pentru viitor.”

În decursul timpului, Qatar Airways a mai achiziționat 20% în International Airlines Group (IAG), 10% în grupul LATAM Airlines și 49% în Meridiana.

Leave A Reply

Your email address will not be published.