Certificatul digital COVID-19 UE va fi obligatoriu pentru accesarea spațiilor publice închise din Elveția

1 286

Autoritățile elvețiene au decis să impună certificatul COVID-19 obligatoriu pentru toate persoanele cu vârsta peste 16 ani care doresc să acceseze spații interioare publice și pentru diferite activități, deoarece cazurile de infecție din țară au început să crească dramatic.


O astfel de decizie a fost luată în cadrul unei reuniuni care a avut loc pe 25 august. Cu toate acestea, nu s-a făcut încă niciun anunț oficial cu privire la momentul în care o astfel de regulă va intra în vigoare.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Consiliul Federal Elvețian, s-a propus extinderea cerinței de certificat la toate zonele interioare ale barurilor, restaurantelor și cluburilor. Accesul la cinematografe, teatre, concerte, evenimente sportive și private va fi, de asemenea, permis doar deținătorilor certificatului COVID-19 .

„Accesul la locații precum muzee, grădini zoologice, centre de fitness, săli de alpinism, piscine, parcuri acvatice, spa-uri, săli de biliard și cazinouri se va limita la deținătorii de certificate COVID” , a adăugat Consiliul.

Aceasta înseamnă că toate persoanele care sunt capabile să demonstreze că au fost complet vaccinate, recuperate de boală sau care dețin un rezultate negative recent vor putea accesa spațiile închise și vor putea participa la mai multe activități în Elveția, fără a fi supuse restricțiilor.

În contrast, s-a subliniat faptul că nu vor fi necesare certificate atunci când se dorește participarea în spații deschise, în aer liber. În plus, cerința de certificat nu se va aplica și membrilor personalului care sunt încă supuși altor reguli. Cu toate acestea, în cazul în care membrii personalului dețin certificatul COVID-19, nu li se va mai cere să păstreze o mască / să respecte o astfel de regulă.

Prin urmare, întrucât durează două-trei săptămâni până când măsurile nou impuse se dovedesc a fi eficiente, autoritățile elvețiene au decis să înăsprească măsurile înainte ca spitalele să fie suprasolicitate și numărul de persoane infectate să crească.

În prezent, 56% din întreaga populație elvețiană a primit cel puțin o doză unică de vaccin, care este mai mică decât rata de 63% din alte țări ale Uniunii Europene și ale spațiului Schengen.

Cu excepția anunțului că certificatul de sănătate va fi acum obligatoriu pentru a fi permisă intrarea în mai multe locuri interioare, Consiliul Federal a mai dezvăluit că testele COVID-19 nu vor mai fi gratuite.

1 comentariu
  1. adriana.dulceanu says

    Multumesc pentru articol!

Leave A Reply

Your email address will not be published.