Qantas se pregătește să opereze unul dintre cele mai lungi zboruri ale sale, pe ruta Buenos Aires – Darwin!

0 742

Qantas urmează să opereze unul dintre cele mai lungi zboruri – o călătorie non-stop de 14.683 km, de la Buenos Aires la Darwin, printr-o scurtătură la Polul Sud. Zborul, care va decola din capitala Argentinei – marți, 5 octombrie, va fi cel mai recent dintr-o serie de zboruri speciale de repatriere a cetățenilor australieni blocați în străinătate.


Va fi un zbor lung – mai lung chiar decât ruta pilot operată de Qantas de la Perth direct la Londra – care ar putea ajunge la Darwin în drumul spre Londra, cel puțin pe termen scurt, dacă Australia de Vest își va menține frontierele închise.

Ruta maraton dintre Perth și Londra este cel mai lung serviciu comercial al companiei aeriene, aeronava Boeing 787-9 zburând pe o distanță de aproximativ 14.498 km. Zborul spre Buenos Aires este cu doar 185 km mai lung și va fi, de asemenea, operat cu una dintre aeronavele Dreamliner ale companiei aeriene.

În ultimele 18 luni, Qantas a întreprins o serie de zboruri charter, de repatriere, care au adus acasă australienii din Londra, Delhi, Istanbul și Frankfurt.

Zborul de repatriere Buenos Aires – Darwin al Qantas este așteptat să zboare aproape 18 ore – aceeași perioadă de timp ca zborurile non-stop ale Project Sunrise, între Sydney și Londra. Proiectul este pus – cel puțin pentru moment – în stand by, din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de coronavirus.

Dacă Project Sunrise va merge mai departe, pasagerii care vor călători între Sydney și Londra la bordul aeronavelor Airbus A350-1000 se pot aștepta să se bucure de apartamente de lux la First Class, de scaune noi si extra comode la Clasa Business, o nouă abordare a Clasei Premium Economy și chiar și a Clasei Economy, plus zone în care călătorii pot sta în picioare și se pot plimba.

Qantas intenționează să reia zborurile internaționale, începând cu 18 decembrie 2021, cu zboruri zilnice spre Singapore, Londra și Los Angeles.

Leave A Reply

Your email address will not be published.