Cetățenii croați ar putea călători fără viză în SUA, până la sfârșitul anului

0 398

Croația ar putea adera la programul SUA de Visa Waiver (VWP), până la sfârșitul anului fiscal al SUA, iar croații ar putea călători în SUA fără viză. În acest sens, Serena Hoy, Secretar Adjunct pentru Afaceri Internaționale la Departamentul de Securitate Internă al SUA, a declarat că Secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, va lua o decizie până la sfârșitul acestei luni.Pe 16 septembrie, Secretarul de Stat pentru Afaceri Politice, Frano Matušić, a avut o întâlnire cu o delegație a Departamentului pentru Securitate Internă al Statelor Unite, pe care a condus-o Serena Hoy. În cadrul acestei întâlniri s-a discutat și despre integrarea Croației în Programul de Exonerare a vizelor. În timpul întâlnirii, s-a convenit că aderarea Croației la VWP ar contribui la îmbunătățirea relațiilor reciproce, în special în ceea ce privește relațiile economice.

În ceea ce privește statele membre ale Uniunii Europene, doar Bulgaria, Cipru, Croația și România nu fac parte dintr-un astfel de sistem.

Programul de Exonerare al vizei este un sistem administrat de Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) al SUA în cooperare cu Departamentul de Stat. Acesta permite călătorilor din 39 de țări să intre în SUA în scopuri de turism sau de afaceri, pentru sejururi de până la 90 de zile, fără a fi obligați să obțină o viză la sosire. Cu toate acestea, călătorii sunt obligați să solicite printr-un Sistem Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA) accesul, astfel încât să poată intra în SUA fără viză.

În prezent, toate țările care fac parte din zona fără frontiere a spațiului Schengen fac parte și din sistemul VWP al SUA. Pentru a deveni parte a sistemului VWP SUA, țărilor li se cere să îndeplinească câteva cerințe specifice. Printre acestea, Croația ar trebui să aibă o rată de refuz a vizelor care să fie sub 3%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.